play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Ismét élelmiszer-adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ

today2024.02.22.

Background

Újra élelmiszer-adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Az Élelmiszermentő Központ második adománygyűjtő akcióját indítja útjára – mondta Nagy Réka műsorvezető, jótékonysági nagykövet.
Hozzátette: a tavaly karácsonyi akció sikeres volt, sok cégtől érkezett felajánlás, amellyel több száz értelmi fogyatékossággal élő karácsonyát tudták meghittebbé tenni. Idén még több adományt szeretnének összegyűjteni.

Húsvétkor azért várják a cégek felajánlását, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) közvetítésével a látássérült rászorulóknak adományozzanak élelmiszercsomagokat, és ezzel is szebbé varázsolják az ünnepüket.

Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke elmondta: az élelmiszer-támogatást a szövetség tagegyesületei juttatják el a látássérült embereknek, akik ezt húsvét előtt megkapják.

Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az élelmiszer-pazarlást globális problémának nevezte. Közölte: 2030-ra célként határozták meg, hogy felére csökkentsék az élelmiszer-pazarlást.

A kiskereskedelemben évi 60 ezer tonna élelmiszer kerülne kukába, ebből 10 ezer tonnát tudtak eddig megmenteni. Azért is hozták létre az Élelmiszermentő Központot, hogy ezt a mennyiséget növelhessék, tovább csökkentve az élelmiszer-pazarlást – ismertette.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!