play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert ! Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert !

Hírek

Új központot nyitott a máltai szeretetszolgálat Budán hajléktalan rászorulóknak

today2024.01.13.

Background

Megnyitotta Budapest legújabb, kifejezetten hajléktalan emberek ellátására kialakított, a későbbiekben komplex ellátást nyújtó intézményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat; az épület már használatba vett szintjein éjjeli menedékhelyet létesítettek, amely máris telt házzal működik – közölte a szervezet az MTI-vel.

A dél-budai területet ellátó központtal teljessé válik a főváros budai oldalán a hajléktalanellátás intézményi háttere, amelynek működtetéséért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felelős – írták.

A háromszintes, ezer négyzetméteres szociális központot Budapest XI. kerületében, a Galvani utcában hozták létre. Az intézményben többféle ellátás működik majd, heti két órában orvosi rendelés is lesz, elsőként azonban az éjjeli menedékhely nyitott meg, 59 férőhellyel – ismertették.

A tájékoztatás szerint a belső tereket kifejezetten az ellátásban dolgozó szakemberek szempontjai szerint alakították át. A menedékhelyre érkező hajléktalan embereket a háromágyas szobákban szekrény várja. Többfunkciós közösségi terek is vannak, továbbá étkező, fürdő és mosási lehetőség is rendelkezésre áll.

A budai oldalon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik a hajléktalan emberek ellátásáról

Emlékeztettek arra, hogy a fővárosban kialakult feladatmegosztás szerint a budai oldalon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik a hajléktalan emberek ellátásáról. Az új létesítménnyel együtt Budán már három komplex hajléktalancentrum látja el a feladatokat.

A karitatív szervezet szociális munkásai naponta hatszáz hajléktalan emberrel találkoznak, hat nappali melegedőben ötszáz ellátott fordul meg átlagosan, a szállást nyújtó intézményekben pedig háromszáz embert tudnak elhelyezni. Férőhelyhiány miatt azonban senkit nem küldenek el, szükség szerint ideiglenes szállásokat nyitnak további épületekben – emelték ki.

A szervezet 24 órás egészségügyi centrumot, fertőtlenítő fürdetőállomást, valamint két lábadozót is üzemeltet.
„A szociális munka kiemelt feladata a hajléktalan emberek rehabilitációja, a hideg időben azonban az elsődleges cél, hogy senki se fagyjon meg az utcán” – áll a közleményben.

Korábbi cikkünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatról:

„A sport egyenlővé tesz” – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sportnapja

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!