play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

Versünnep 2024 eseménysorozatot hirdettek

today2023.12.27.

Background

2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódó tematikával meghirdették a Versünnep 2024 eseménysorozatot; a professzionális versenyzők jelentkezését február 29-én éjfélig várják.

A Versünnep Alapítvány által meghirdetett versenyprogramra három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és tanulmányaikat folytató előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a jelentkezéseket vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés, képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában várják.
A vers és prózamondás kategóriában kötelezően három művet kell nevezni, amely vers, próza, drámarészlet vagy publicisztika lehet. A nevezett művek közül kettő kötelezően irodalmi évfordulós szerző alkotása, a harmadik nevezett mű pedig kortárs magyar költő vagy író verse, illetve prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve lehet.

A kiemelt évfordulós szerzők között van a 80 éve elhunyt Radnóti Miklós (1909-1944), a 90 éve született Hervay Gizella (1934-1982), és a 70 éve született Sziveri János (1954-1990). A vers és prózamondás kategóriára szakirányú képzésben résztvevő vagy hivatásos színművészek és előadóművészek jelentkezését várják.

Az énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában két művel lehet nevezni komoly- vagy könnyűzenei stílusban, amelyek közül az egyik vagy mindkettő évfordulós szerző műve kell hogy legyen, a másik kortárs magyar költő vagy író verse, prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve. E kategóriában végzett, vagy tanulmányukat folytató zeneszerzők, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában kötelezően egy művel lehet jelentkezni, amely évfordulós költő egyik alkotása kapcsán született képző- vagy filmművészeti alkotás kell hogy legyen, és végzett, vagy tanulmányaikat folytató képző/filmművészek, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A Versünnep 2024 versenyre magyar költők műveivel lehet jelentkezni

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni. Egy versenyző több kategóriában is nevezhet. Mindhárom kategóriában Magyarországról és a határon túlról is várják a jelentkezőket.

A közlemény szerint a verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek. A felhívás az alapítvány honlapján érhető el, nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!