play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Online adományozásra hív a Magyar Vöröskereszt

today2023.12.24.

Background

A Magyar Vöröskereszt azt kéri, hogy akik tehetik, látogassanak el a szervezet honlapjára és használják az online adományozás lehetőségét.

Országszerte mintegy 1000 munkatárs és 18 000 önkéntes segítségével tesz nap mint nap a rászorulók megsegítésért.

Télen a teendőik megszaporodnak: a hideg időszakban sűrűbb utcai szolgálattal gondoskodnak az utcán élőkről, fokozott figyelemmel kísérik a magányosan élő rászorulók boldogulását: teajáratokat, takaróosztást szerveznek, élelmiszert biztosítanak, ha van rá lehetőségük.

A közleményben azt kérték: akinek módjában áll, járuljon hozzá akár egy jelképes összeggel ahhoz, hogy minél több emberen segíthessenek; a szervezet weboldalán, a www.voroskereszt.hu oldalon, az „Adományozok” gombra kattintva van erre lehetőség.

A Vöröskereszt magyar szervezetének alakulásáról A Hon politikai és közgazdasági napilap 1881. május 16-i esti kiadása tudósított: „A vörös-kereszt férfiegylete ma délelőtt tartotta a múzeum dísztermében gr. Károlyi Gyula elnöklete alatt alakuló ülését.” Az egylet a Magyar Nemzeti Múzeumban történt megalakulása másnapján, 1881. május 17-én mondta ki egyesülését az Országos Segélyező Nőegylettel: „… Károly Lajos főhercegnek, mint a király ő felsége helyettesének elnöklete alatt folyt le az egyesült vörös-kereszt egylet alakuló közgyűlése az akadémia dísztermében.” Ivánka Imre tevékenyen részt vett a Magyar Vöröskereszt megalapításában, melynek gondnoka lett (1881–1890). 1884-ben a Nemzetközi Vöröskereszt II. értekezletén Genfben német nyelven számol be a Magyar szervezet tevékenységéről.

A központi választmány értesítette a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egyletének megalakulásáról és kérte felvételét a nemzetközi kötelékbe. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) 1882. január 20-án kelt körlevelében jelentette be a magyar egylet működését. A Magyar Vöröskereszt egyenjogú tagja lett a nemzetközi mozgalomnak és azóta is aktív tagja. Az elmúlt évszázadban a Magyar Vöröskereszt megszakítás nélkül működik Magyarországon. 1919-től tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének. (IFRC) 1992-től a Magyar Köztársaság mindenkori elnöke a Magyar Vöröskereszt fővédnöke.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!