play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Jön Beyoncé koncertfilmje a magyar mozikba

today2023.12.12.

Background

Sajnos nem élőben, de Beyoncé koncertje Magyarországra jön, a Grammy-díjas énekesnő ugyanis koncertfilmet adott ki 2023-as Renaissance turnéjáról, amelyet december 21-től a hazai rajongók is láthatnak a Pannónia Entertainment jóvoltából. 

Taylor Swift után Beyoncé is meghódítja a magyar mozikat, karácsony előtt pár nappal érkezik a „Renaissance: A film by Beyoncé” című zenei dokumentumfilm.

A címadó világkörüli turné 12 ország 39 városában 56 előadást élt meg, a filmváltozat pedig bevezet minket a kulisszák mögé, bemutatva Beyoncét mint előadóművészt, illetve mint döntéshozó producert, ahogy keményen dolgozik azon, hogy hibátlanul álljon össze minden a koncertsorozat körül.

A Renaissance: A film by Beyoncé című alkotásért is maga a sztár kezeskedett, hiszen saját produkciós cége (egyben lemezkiadója) készítette a koncert-dokumentumfilmet, de korábbi koncertfelvételeiért és videóklipjeiért is ugyanez a stúdió felelt, alapítása után pedig a Cadillac Records – a Csillogó fekete lemezek és az Őrült szenvedély című játékfilmek elkészültében is szerepük volt.

Beyoncé zenei dokumentumfilmjében látható a színpadon és a kulisszák mögött is

A moziváltozat végigkíséri az egész Renaissance eseménysorozatot a stockholmi nyitóelőadástól egészen a Kansas Cityben tartott nagy fináléig. Beyoncét egyaránt láthatjuk a színpadon és a kulisszák mögött, és részesei lehetünk annak, ahogy a turné minden aspektusából megpróbálja kivenni saját kreatív részét. Az énekes célja nem más ezzel, minthogy megalkossa örökségét, és közben még jobban mesterévé váljon művészetének, túlszárnyalva korábbi önmagát.

Mind az amerikai, mind a nemzetközi kritika rendkívül elismerően nyilvánult meg a filmről, főleg a fellépések kiemelkedő performanszait dicsérve. A kritikusok szerint a filmet átjárta „az elfogadás, a szabadságérzet és a közös öröm atmoszférája, amit Beyoncé a helyszínen tartózkodó rajongóival együtt élt át“. A maximalista produkciót világszerte több mint 2,7 millió néző látogatta meg a Föld minden tájáról érkezve, akár óceánokat is átutazva azon vidékekről, melyeket nem érintett a 39 helyszín.

December 21. és 24. között azonban még szélesebbre tárulnak ki a kapuk, a 170 perces koncertfelvétel ugyanis Magyarországon is elérhető lesz a kiválasztott mozikban, ahol naponta több előadásra is jegyet válthatnak majd a magyar rajongók.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!