play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

A Guano Apes jövő ősszel ismét felrázza Budapestet

today2023.12.06.

Background

Tavalyi teltházas koncertje után szerencsére nem kell sokat várni a német majmok visszatérésére: a Guano Apes 2024 őszén ugyanis ismét turnéra indul, hogy felszabadítsa mindenkiben a benne élő vadállatot.

A sorból Budapestet sem hagyhatták ki, így november 16-án, az Akvárium Klub NagyHalljában újra felcsendülhetnek a banda legütősebb slágerei.

A Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a németországi zenekar megszabadult azoktól. Ahelyett, hogy minden évben új lemezt adnának ki, inkább akkor lépnek színpadra, amikor a zsigereikben érzik a viszketést. És onnantól kezdve ez tiszta extázis: ezt mindenki tudja, aki részese volt az első posztpandémikus turnénak, vagy átélte a nagy fesztiválok erőteljes koncertjeinek egyikét.

A digitális világban a Guano Apes az árral szemben halad

A nyitó You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords of the Boards utolsó zúzós akkordjáig, a Guano Apes szabad utat engedett a bennük élő vadállatnak és felrázott minden közönséget. Ez egyébként szintén úttörőnek mondható: miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli. Vagy ahogy ők maguk fogalmaznak:

Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb, mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot.”

Erre készülnek 2024-ben is, a csapat ősszel ugyanis ismét turnéra indul és tavalyi, teltházas budapesti koncertje után újra elcsíphetjük őket az Akvárium Klubban november 16-án. Az elővétel december 4-én, 15 órakor indult a Live Nation hírlevelére feliratkozottak számára, a teljes körű jegyértékesítés pedig december 8-án, 10 órakor indul.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!