play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Te is szavazhatsz, hogy legyen hivatalos Lego Lánchíd

today2023.11.24.

Background

A Széchenyi Lánchíd is felkerült a Lego Ideas ötlettárába, ez azt jelenti, hogy akár hamarosan ki is jöhet egy valódi Lego-készlet a híres budapesti hídból.

Ehhez már csak két dolog hiányzik: az, hogy összegyűljön kellő számú támogatószavazat, és az, hogy a játékvállalat tervezői is beleegyezzenek a fejlesztésbe.

A Lego Ideas lényege éppen az, hogy a rajongók által megálmodott tervek is megvalósulhassanak. Az ötleteket a Lego weboldalán tehetik közzé, ahol a javaslatok közül a cég dizájnerei választják ki, hogy mely szetteket formálják tovább igazi legókészletekké.

A Lánchíd tervét november 10-én töltötte fel egy felhasználó, aki rendkívül részletes és profi látványtervet készített, még magát Széchenyi Istvánt is megtervezte legófiguraként. Az ötlet az első 60 napon belül elérte a 100 támogatót – vette észre az Index.

„A Lánchíd Budapest és Magyarország egyik világhírű jelképe, 1839–1849 között épült. A híd nevét kezdeményezőjéről, gróf Széchenyi Istvánról kapta, aki felvetette egy állandó kőhíd építését Duna (Budapest és Magyarország városfejlesztésében való aktív szerepvállalásáért gyakran »a legnagyobb magyarnak« nevezik).

Budapesten élek, és amikor nemrég átsétáltam a hídon, eszembe jutott, hogy csinálok belőle egy saját legóverziót. Remélem, tetszeni fog! A modellt Bricklink Studio 2.0-ban készítettem, és összesen 2460 részből áll (köztük Széchenyi István minifigurája is)” – áll a leírásban.

2 év alatt kell elég szavazatot gyűjtenie a Lego Lánchíd ötletnek

Ha összejönne tízezer támogató, a Lego fontolóra veszi, hogy hivatalos készletként is legyártja.

Ahhoz, hogy versenyben maradjon a terv, az első évben össze kell jönnie 1000 szavazatnak, majd újabb fél év marad, hogy elérje az 5000-et, és ha ez is megvan, akkor kap újabb hat hónapot, hogy meglegyen a 10 ezer.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!