play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Újra indul a Mikulás Expressz, cél a Vasúttörténeti Park

today2023.11.20.

Background

Három év után idén újra útra kel a Mikulás Expressz, az utasokat a Vasúttörténeti Park várja, ahol Alma-koncerttel, bűvészelőadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással készülnek a szervezők december 2-án.

Mint írták, a vonat a Nyugati pályaudvarról indul két alkalommal – egyszer délelőtt és egyszer kora délután – a végállomáson pedig 10 és 13 óra között, valamint 14-től 17 óráig várják programokkal a családokat.

Délelőtt és délután is fellép majd az Alma zenekar, valamint Kőhalmi Ferenc interaktív bűvészműsorával szórakoztatja a gyerekeket, akik készségfejlesztő játékokkal – óriás jenga, amőba, célbadobás, reflexjátékok – is próbára tehetik ügyességüket. A kerti vasutazás korlátlanul igénybe vehető az esemény alatt.

A Vasúttörténeti Park eseményén a Mikulással és Manójával is készíthetnek fotót a vendégek

A programon mézeskalács-díszítéssel, karácsonyi díszek készítésével is foglalatoskodhatnak a gyerekek, valamint a Mikulással és Manójával is készíthetnek fotót a vendégek – teszik hozzá.

A Mikulás Expresszre a www.mavrailtours.hu oldalon lehet jegyet venni, sétálójegyek a Vasúttörténeti Park weboldalán, valamint a helyszínen kaphatók.

A Vasúttörténeti Parknak helyet adó, eredetileg ikerfűtőháznak épült 22 és 34 állásos Északi fűtőházból mára csak a nagyobb maradt meg, a kisebb, 22 állásos a második világháború során megsemmisült, de fordítókorongja és mozdonyállásai ma is ott vannak a nagyobb épület tőszomszédságában. A 70 000 m² alapterületű parkban több mint 100 vasúti jármű tekinthető meg, köztük számos ritka mozdony. A járműállomány az 1870-es évektől napjainkig mutatja be a vasút fejlődését. Az intézmény célja megkedveltetni a vasutat és bemutatni történetét a látogatóknak kellemes kikapcsolódás keretében. A park folyamatosan bővül, fejlődik.

2006 óta működik a 184 mm nyomtávolságú kertivasút, amely 2010-től kezdve jelentősen meghosszabbodott útvonalon szállítja a vendégeket.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!