play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19.

Hírek

5 nap fizetett szabadság jár a nagyszülőknek a Yettelnél

today2023.11.13.

Background

A Yettel novemberben induló programjában 5 nap fizetett szabadság jár minden olyan munkavállalójának, akinek unokája születik.

A szabadságot nagymamák és nagypapák egyaránt igénybe vehetik.

2021 nyarán vezette be a Yettel az apasági távollétet, amely a törvényben meghatározott szabadnapokon túl további húsz nap fizetett szabadságot biztosít az újdonsült édesapáknak és családjuknak. A vállalat mostani lépésével kibővíti a munka-magánélet egyensúlyának támogatására hozott intézkedései körét: 2023 novemberétől 5 nap fizetett szabadság lehetőségét biztosítja azon munkavállalóinak, akiknek unokája született – és az extra szabadság igénylése idején az unoka még nem múlt el egyéves.

Az örökbefogadás és ikergyermekek esetén is igényelhető szabadnapokat nagymamák és nagypapák számára egyaránt biztosítja a Yettel, az igénylés feltétele, hogy a munkavállaló legalább egy év munkaviszonnyal rendelkezzen a vállalatnál, valamint az unoka születését követően egy éven belül igénybe vegye az 5 nap fizetett távollétet. A program indulásától visszamenőleg, tehát a 2022 november elseje után született gyermekek után máris igényelhető.

Más munkáltatókat is szeretne a cég inspirálni a nagyszülői fizetett szabadság bevezetésével

A kezdeményezéssel a munka-magánélet és családi egyensúly megteremtéséhez és fenntartásához szeretne hozzájárulni a Yettel, ahol az életkort tekintve cégszinten jelenleg több mint 100 főt érinthet a frissen bevezetett program. A lehetőséggel a mobilszolgáltató más munkáltatókat is szeretne inspirálni a hasonló, családközpontú intézkedések bevezetésére.

„Családbarát munkahelyként fontosnak tartjuk a kollégáink támogatását, akár friss szülőkről, gyerekekről vagy nagyszülőkről van szó. Nemrég egy munkavállónknak unokája született, akinél komplikációk léptek fel, és nagy segítséget jelentett, hogy igazolt szabadnapot adtunk, és így a nehéz időszakban a családja mellett lehetett. Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy tegyük mindenki számára elérhetővé a lehetőséget. Úgy gondoljuk, hogy a plusz fizetett szabadság érdemi segítséget jelent a friss nagyszülőknek” – mondta el Szalai Enikő, a Yettel HR vezérigazgató-helyettese.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!