play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

A Magyar Zene Háza meghosszabbítja popzenei kiállítását

today2023.10.29.

Background

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Nekünk írták a dalt! –  A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Mint felidézik, az év elején megnyílt kiállítást eddig csaknem 45 ezren látogatták meg. A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat.

A Zene Háza közleményében kiemeli, hogy a kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire, legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

Zenész vendégek is érkeznek a Magyar Zene Háza kiállítására

Hozzáteszik, hogy november 17-én a kiállítás vendége lesz Vincze Lilla, december 15-én az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János, valamint 2024. január 19-én Pajor Tamás.

A programokkal kapcsolatban további információk a https://zenehaza.hu/programsorozatok/nekunk-irtak-a-dalt-kiallitas-exkluziv internetes oldalon találhatók.

A Magyar Zene Háza hármas osztatú, mind az épületet, mind az intézményi felépítést tekintve. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállítótér kap helyet több mint 2000 négyzetméteren. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait.

Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál könyvtárat és klubot elsősorban a populáris zene világából, illetve a zenepedagógiai termekben foglalkozásokkal viszi közelebb a fiatalokat a zenéhez.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!