play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Május 7. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Május 7.

Hírek

Olasz filmfesztivál, ahol díjnyertes filmeket láthatsz novemberben

today2023.10.20.

Background

Budapesten november 4. és 12. között zajlik a MittelCinemaFest olasz filmfesztivál a Puskin és a Tabán moziban, amelyen 12 friss olasz filmet, köztük több fesztiválsikert mutatnak be a magyar közönségnek a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittá közös rendezvényén.

A 21. Olasz Filmfesztivál egyik legerőteljesebb alkotása Edoardo De Angelis rendezésében A parancsnok (Comandante), amely egy valós, 2. világháborús eseményt dolgoz fel.

A furcsaság (La Stranezza) című film a Nobel-díjas olasz drámaíró, Pirandello életének egy momentumát meséli el. A film rendezője, Roberto Andó a történetért idén megkapta a legjobb rendezőnek járó olasz Arany Glóbusz díjat. Az alkotás az Olasz Filmművészeti Akadémiától további négy David di Donatello-díjat is kapott, amely az egyik legjelentősebb olasz filmművészeti elismerés.

Az Olasz Filmfesztivál filmeit eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik

Vetítik többek közt a 84 éves Marco Bellocchio Elrabolták (Rapito) című drámáját is, amelyet a legjobb filmnek járó Arany Glóbusz díjjal jutalmazta idén, és meg lehet majd nézni a Velencei Filmfesztiválon ebben az évben kitüntetett Seholsincs ország (Invelle) című animációt is, amely három lány történetét meséli el három különböző időszakban. A közlemény szerint az Olasz Filmfesztivál programjában szerepel még Alice Rohrwacher A kiméra (La Chimera) című alkotása, Josh O’Connor és Isabella Rossellini főszereplésével.

Az Arany Glóbusz-díjról:

Az Arany Glóbusz-díj egy elismert amerikai filmes és televíziós díj, amelyet az éves teljesítmények elismerésére adnak át a szórakoztató iparban. A díjat a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) osztja ki minden évben, és az egyik legelismertebb filmes díjnak számít az Egyesült Államokban.

Az Arany Glóbusz-díjat számos kategóriában adják át, beleértve a legjobb film, a legjobb színész és színésznő, a legjobb rendező, a legjobb televíziós sorozat és a legjobb animációs film kategóriákat is. A díjat hagyományosan januárban vagy februárban adják át egy gálavacsora keretében.

Mint az ismertebb filmes díjak között, az Arany Glóbusz-díj is hozzájárul a film- és televízióiparban dolgozók elismeréséhez és a művészi teljesítmények elismeréséhez.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!