play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Ben Caplan, az őrült költő ismét Budapesten

today2023.10.19.

Background

Karizmatikus sármőr és a zongora nagy mestere. Egyszerre egy őrült és egy komoly költő. Ben Caplan 2011-ben adta ki első stúdióalbumát, az elmúlt tíz évben pedig világszerte egyre nagyobb és nagyobb közönség előtt játszott klubokban és színházakban.

Akár egyedül, akár zenekarral áll színpadra, az élmény mindenképpen eszelős lesz. Sajátos előadásával már többször járt Magyarországon, most pedig két év után ismét itt az alkalom a visszatérésre, november 22-én a Dürer Kertben.

Ben Caplan egyszerre a hurrikán dübörgése és a vihar szeme. Hihetetlen módon képes egyszerre a vad önfeledtséget és a csendes önvizsgálatot is megszólaltatni zenéjében. Dalszerzői munkássága sokféle hatásból táplálkozik, de mind zenéje, mind dalszövegei rendszeresen merítenek zsidó örökségéből. Caplan gyakran keveri a bibliai képeket és a klezmerrel átitatott dallamokat, valamint ősi hangokat, témákat jelenít meg némi kortárs csavarral.

Ben Caplan szóló akusztikus lemezének anyagát mutatja be

Első lemezét 2011-ben jelentette meg In the Time of the Great Remembering címmel, az azóta eltelt időben pedig sokféle felállásban fordult meg a világ klubjainak és színházainak színpadán, musicalben, egyedül és zenekarával egyaránt. Ben Caplan debütáló lemezének tízéves évfordulójára Caplan Recollection címmel két éve egy szóló akusztikus albumot jelentett meg dalainak újraértelmezéseiből, ezzel a körúttal érkezik most hozzánk is a karizmatikus előadó november 22-én, a Dürer Kertbe.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!