play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

A jótékonysági Runway Run futóverseny két alapítványt támogat

today2023.10.16.

Background

Több mint 18 millió forint adomány gyűlt össze a Budapest Airport által szervezett jótékonysági  Runway Run futóverseny bevételeiből.

A repülőtér az adományból egyenként 7,4 millió forintot és 4 630 eurót a sérült emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak és a beteg gyerekek gyógyulását segítő Ments Életet Alapítványnak adott – közölte a Budapest Airport.

Mint felidézik, összesen 1060 sportoló látogatott el a tizenegyedik alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futóversenyre. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, ezzel a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat.

Két alapítványt támogat a Runway Run futóverseny

Mint írják, a Runway Run bevételeit a Ments Életet Alapítvány három fő programja finanszírozására fordítja: a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai és edukációs programokon keresztül, a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, valamint az életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek vágyait valósítja meg.

A SUHANJ! Alapítvány az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre: kézi hajtású biciklikre, futókocsikra és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem fejlesztésére fordítja.

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág képviselői számára megrendezett, a repülőtéri közösség összefogását jelképező sportesemény, amelynek rendszeres résztvevői a SUHANJ! Alapítvány sportolói, a Ments Életet Alapítvány képviselői pedig idén először csatlakoztak a versenyzőkhöz. Emellett bárki nevezhetett a futóversenyre – áll a közleményben.

(Fotó: suhanj.hu)

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!