play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Május 29. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Május 29.

Hírek

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tizenöt éve működik együtt a nyíregyházi kórházzal

today2023.10.11.

Background

Idén ünnepli tizenöt éves közös munkáját a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház Nyíregyházi Jósa András Tagkórházának gyermekosztálya, az évforduló alkalmából bohócdoktorok látogatták meg a kórházban fekvő gyerekeket.

Az esemény keretében megtartott sajtótájékoztatón Mattyasovszky-Zsolnay Bence, az alapítvány ügyvezető igazgatója levélben üdvözölte a megjelenteket, megemlítve, hogy az utóbbi években három tehetséges művésszel bővült az északkelet-magyarországi régióban dolgozó bohócdoktorok száma.

Gelencsér Tünde, az alapítvány művészeti vezetője arról beszélt, jókedvet, derűt és játékosságot visznek magukkal a bohócdoktorok a kórházakba, ahol megpróbálják a gyerekek számára sokszor ijesztő atmoszférát megváltoztatni és elviselhetőbbé tenni számukra a kórházi létet.
A bohóc lényege, hogy ezeket a pozitív energiákat próbálja játékhelyzeteken keresztül aktivizálni, bevonva azokba a gyerekeik mellett lévő szülőket is – mondta a művészeti vezető.

Szűcs Attila, a gyógyintézmény főigazgatója megköszönte az együttműködést az alapítványnak, és sikertörténetnek nevezte az elmúlt tizenöt éves közös munkát.
A test gyógyítása közben a lélekről sem feledkezhetünk meg, a pozitív hangulat a gyógyulást segíti a betegeknél – fogalmazott a főigazgató, megjegyezve, a nyíregyházi kórház gyermekosztályán 115 ágyon zajlik a gyógyítás.

A sajtótájékoztatót követően nyilvános bohócdoktori vizitet tartottak a gyermekosztályon.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány magyarországi jelenléte

A bohócdoktori tevékenységet Magyarországon a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány honosította meg, melyet 1996-ban alapított az osztrák Rote Nasen szervezet. A színészi és pszichológiai háttértudással rendelkező, speciálisan képzett bohócdoktorok országszerte tizenhat kórház gyermekosztályait látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben – olvasható az alapítvány honlapján.

A közhasznú minősítéssel rendelkező szervezet az elmúlt negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el műsorát.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!