play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Angelina Jolie Budapestre költözik egy filmszerep miatt

today2023.10.07.

Background

Angelina Jolie a következő három hónapot Budapesten tölti, mivel itt forgatja a Maria Callas, a 20. század egyik legkiemelkedőbb, viharos magánéletéről is ismert szoprán operaénekesének életéről készülő új filmjét, melyben ő alakítja a címszerepet.

A film forgatása nemsokára megkezdődik, és a Blikk információi szerint az Operaházban is forgatnak majd jeleneteket.

Angelina Jolie korábban forgatott már Budapesten

Jolie utoljára 2010-ben dolgozott a magyar fővárosban, akkor rendezőként, A vér és méz földje című alkotásán. A színésznő ekkor egy budai villában lakott családjával, és a gyerekek a máriaremetei francia iskolába jártak. Mivel azonban Angelina és Brad Pitt házassága időközben viharos véget ért, így most csak a három legfiatalabb gyermekével tér vissza Budapestre.

Emellett Angelina Jolie híres a humanitárius munkájáról és a menekültügyek iránti elkötelezettségéről is. Több alkalommal is munkát vállalt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságánál, és aktívan részt vett az emberi jogok és a humanitárius segélyezés terén.

Angelina Jolie karrierje akkor kezdett el igazán kibontakozni, amikor eljátszotta Cornelia Wallace szerepét a George Wallace című életrajzi filmben 1997-ben, Gary Sinise oldalán. Az alakításáért Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték.

Bár Angelina Jolie számos filmes elismerést szerzett, mégsem volt széles körben ismert színésznő egészen addig, amíg be nem mutatták a Lara Croft: Tomb Raider című filmet (2001), amelyben a címszerepet alakította. A népszerű Tomb Raider-videójáték alapján készült mozifilm kedvéért Jolie-nak meg kellett tanulnia brit akcentussal beszélni és harcművészeti fogásokat is el kellett sajátítania. Fizikai állóképességét ugyan dicsérték a kritikusok, ám a film maga nem kapott jó kritikát. Ennek ellenére a Lara Croft kasszasiker volt 275 millió dolláros bevételével.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!