play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Július 23. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Július 23.

Hírek

Új nagylemezt jelentetett meg Ed Sheeran

today2023.10.03.

Background

Ed Sheeran október 2-án a kiadvány élő verzióját is bemutatta, amelynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár. Az új, Autumn Variations címet viselő lemez producere ezúttal is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt.

A 33 éves, négyszeres Grammy-díjas Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a „-” (Subtract) című albumot. A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de a családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták. Az Autumn Variations végül egy stúdió-session alatt született tavaly ősszel. A korong tizennégy dalának mindegyikét – Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán – Sheeran egy-egy barátja inspirálta.

Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő hangulatáról is énekel.

Ed Sheeran 2011-ben robbant be a brit zenei színtérre „+” című debütáló kiadványával, majd a következő években érkezett az „x”, a „÷”, a No.6 Collaborations Project, a 2021-ben kiadott „=”, majd végül idén tavasszal a „-” (Subtract).

Ed Sheerannek számos zenei díjat nyert. Az egyik legismertebb díj a „Song of the Year” Grammy volt „Thinking Out Loud” című daláért.

A pop, folk, soul és hip-hop stílusokban is otthonosan mozog, és ezeket a stílusokat gyakran összekeveri dalaiban.

Az énekes a jótékonyság területén is aktív. Alapítványt hozott létre, amely a hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak nyújt segítséget.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!