play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában

today2023.09.24.

Background

Öt fiatal művésznek ítélte oda idén a szakmai zsűri a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában.

Az elismerést a kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át a csütörtöki budapesti díjátadó ünnepségen.
Hangsúlyozta, hogy egy ilyen elismerés nemcsak a múltról szól, hanem a jövőről is. „Nemcsak múltbéli teljesítményért kapják ezt az elismerést, hanem azért is, mert számítanak önökre a jövőben a hazai művészeti életben, a hazai közéletben” – mondta.
A díjat idén Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja, László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja, Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki a zsűri döntése értelmében.
Az elismeréssel, amely pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.
Az MHB Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a hattagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azokat, akiket érdemesnek tart az elismerésre. A díjazottakat a zsűri művész tagjai méltatták.
Ginzer Ildikó elmondta: az esemény arról az öt fiatal művészről szól, akik kiemelkedő tehetségük, szorgalmuk, elhivatottságuk és odaadásuk révén idén kiérdemelték a Junior Prima Díjat.
Kiemelte: az MBH Bank egyik elődjeként a Takarék Csoport 2017 óta gondozta a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriáját.
„Örömmel tölt el minket, hogy ezt a hagyományt folytathatjuk, és idén először az MBH Bank színeiben adhatjuk át ezeket a díjakat” – mondta, hozzátéve, hogy a díj révén fiatal tehetségeket segítenek abban, hogy egy független és szakmai zsűri által elismerést, megerősítést és egyúttal láthatóságot is kapjanak.
Mint kiemelte, a szakmai elismerés nagyon fontos, de ennek fiatalon külön súlya van. Ezért fontos volt számunkra, hogy a jogelődünkhöz hasonlóan ezt a díjat továbbvigyük, és a jövőben is gondozhassuk – mondta.
Az idén tizenötödik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt eddig 111 fiatalnak ítélték oda az elismerést.
A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A Junior Prima Díjat tudomány kategóriában a Magyar Fejlesztési Bank, zene kategóriában az MVM Magyar Villamos Művek, népművészet kategóriában a Docler Holding, sajtó kategóriában a KAVOSZ, színház-, film- és táncművészet kategóriában pedig az MBH Bank támogatja társalapítóként és mecénásként.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!