play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

A Magyar Hospice Alapítványnak gyűjtenek a Filharmóniai Társaság művészei

today2023.09.24.

Background

Ünnepi jótékonysági hangversenyt adnak a Magyar Hospice Alapítvány javára a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nyugalmazott művészei október 1-jén, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

A hangversenyen a zenekar a Rotary Club Budapest Akadémia segítségével gyűjt adományokat a Magyar Hospice Alapítvány munkájának támogatására – olvasható a zenekar közleményében.
A fennállásának 170. évét ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának története a Magyar Nemzeti Múzeumban kezdődött 1853. november 20-án a „philharmoniai hangversennyel”, amelyet akkor Erkel Ferenc vezényelt. A Senior Gála alkalmával a társaság legtapasztaltabb művészeivel térnek vissza a kezdeteket megidéző helyszínre az ingyenes koncerttel.
A karmester Vajda Gergely lesz, a házigazda ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője. A műsorban Schubert és Verdi műveiből adnak elő részleteket. A hangversenyt Kodály Zoltán zenekari műve, a Galántai táncok zárja, amelyet a szerző kilencven éve komponált a Filharmóniai Társaság Zenekarának, az akkori 80. ünnepi gálára.
A programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a seniorgala@bftz.hu címen lehet.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!