play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Az iskolakezdés nehezen megoldható anyagi terheket ró sok rászoruló családra

today2023.09.14.

Background

Az iskolaszezon indulása olykor rendkívüli anyagi nyomást helyez a szegényebb sorban élőkre. Ha belegondolunk, hogy a sulisoknak be kell szerezni egy iskolatáskát, új cipőket, ruhákat az őszre, akkor el tudjuk képzelni, hogy milyen nehézségek elé néz egy többgyermekes rászoruló család, akiknek még a napi betevő megvásárlása is gondot jelenthet a hónap végén.

Ennek tudatában a szcientológia önkéntes lelkészek – összefogva más szervezetekkel – még az iskolakezdés előtt számos jótékonysági akcióval próbálták csökkenteni a rászorulókra nehezedő terheket. Egyébként is rendszeresen jótékonykodnak, de most a nyár végén és szeptember elején olyan is megtörtént, hogy egy nap két helyen segítettek egyszerre.

Például a Tündérpakk Alapítványnak iskolatáskákat, tanszereket, játékokat, ruhákat, higiéniai szereket, tisztítószereket és egyéb, a családi költségvetést csökkentő adományokat vittek az önkéntes lelkészek. Ezeket aztán az alapítvány osztotta ki azoknak a rászorulóknak, akikkel kapcsolatban állnak.

A nyár lezárásaként az önkéntes lelkészek egy budapesti csapata Gyulajra utazott, hogy részt vegyen a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett 4. Roma Gasztro és Folklór Fesztiválon. Éppúgy, mint a korábbi években, adományt hoztak, főztek és ételt osztottak a résztvevőknek. Egy másik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatuk pedig a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának vitt több mint 200.000 Ft értékű tanszeradományt. Ezzel 49 olyan gyermek számára könnyítették meg az iskolakezdést, kiknek még az állandó otthon biztonsága sem adatott meg.

Így az összefogással – a gazdasági nehézségek ellenére – sikerült  könnyebbé tenni néhány száz rászoruló család számára a tanév kezdetét.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!