play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

Jubileumi, hálaadó zarándoklatra hív a Mária Út Egyesület

today2023.09.11.

Background

Idén húsz éves a Mária Út kezdeményezése.
Húsz évvel ezelőtt született meg egy Máriás kegyhelyeket átölelő zarándokút álma egy régi búcsújárási hagyományt felevenítő Balatonalmádi-Sümeg zarándoklaton. Az ott átélt élmények inspirálták a résztvevőket, hogy kiépítsék Mariazelltől Csíksomlyóig valamint Częstochowatól Medjugorje-ig húzódó; Ausztrián, Magyarországon, Románián, valamint Lengyelországon, Szlovákián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán átívelő keresztet formázó zarándokutat.

Az álomból ma már valóság lett: kiépült közel kétezer kétszáz kilométer, melyen sok száz csoportos zarándoklat zajlik éves szinten, az egyéni zarándokok száma több ezerre tehető.

Ez az eredmény a Jóisten sugalmazásának és sok száz önkéntes munkájának gyümölcse, ezért ünnepi, hálaadó Balatonalmádi-Sümeg zarándoklatra hív mindenkit a Mária Út Egyesület szeptember 15. és 17. között. A zarándoklat szeptember 15-én 7:00-kor indul a balatonalmádi Szent Imre templomtól. A zarándoklatot Szabó Tamás, a Mária Út és a Mária Rádió elnöke fogja vezetni.

Várnak mindenkit: azt is akinek már van igaz zarándok élménye, hogy közösen mondjanak köszönetet azért, hogy megadatott az az élmény, de azt is, aki még csak gondolkodik az útra kelésen, mert ahogy a 83. zsoltár is írja: „Boldog ember, akinek te vagy erőssége, és zarándokútra indítja szíve.”

A zarándoklat részletei megtalálhatóak a Mária Út honlapján, vagy közösségi csatornáin.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!