play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

4,7 millió kiló mentett élelmiszerrel segítette a nélkülözőket az élelmiszerbank

today2023.08.02.

Background

Az idei év első felében 4,7 millió kilogramm lejáratközeli és csomagolási hibás árut mentett meg és adományozott nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 2005-ös megalakulásuk óta már több mint 100 millió kilogramm feleslegessé vált élelmiszert gyűjtöttek össze gyártóktól és kereskedőktől, hogy “a hulladéklerakók helyett inkább rászorulók asztalára kerüljenek”. Az élelmiszerbank munkája ráadásul nem csak a nehéz sorsú embereknek jelent segítséget, az élelmiszermentéssel a természetet is védik a pazarlás környezetromboló hatásaitól – tették hozzá.

Közölték: 2023 első félévében 248 ezer rászoruló kapott élelmiszercsomagot, amelyeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület feleslegessé vált, forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszerekből állított össze. Ez 24 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Idézték a közleményben Nagygyörgy Andrást, az egyesület külső kapcsolatok igazgatóját, aki azt mondta: “míg az élelmiszerek drágulása miatt egyre többen állnak sorba a mentett élelmiszercsomagokért, a kereskedőktől elhozható felesleg érezhetően csökkenni kezdett”. A boltok óvatosabbá váltak a rendeléseikkel, kevesebb termékük marad meg a nap végén, ráadásul sokkal inkább megfontolják, hogy a maradékot az élelmiszermentőknek adják vagy az eredeti ár töredékére akciózva, inkább az utolsó pillanatig polcon tartsák.

Ilyen körülmények között még inkább kiemelendő, hogy az élelmiszerbank negyedével növelni tudta adományait – mutatott rá.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!