play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Augusztus 20-án Kolozsváron lép fel a világhírű Mandoki Soulmates

today2023.06.06.

Background

A világhírű Leslie Mandoki & Mandoki Soulmates augusztus 20-án, 19:00 órától  lépnek fel  Kolozsvár Főterén,  egy gigantikus és feledhetetlen szuperkoncerttel, ahova a művész barátai is csatlakoznak.

A Mandoki Soulmates egy olyan különleges és egyedi zenekar, melyben a világhírű magyar szerző, producer, dobos és énekes, Leslie Mandoki zenél a legnagyobb angol progresszív rock és amerikai fusion jazz ikonjaival, akiknek összesen 35 Grammy-díjuk van.A csapat tagjai között Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona,, Tony Carey, Deobrat Mishra,  Fausto Beccalossi  is szerepel.

 Koncert betekintés: Budapest 2022: https://youtu.be/upwS8kAkxd8

Az egyedülálló Mandoki Soulmates rendkívüli lenyűgöző zenei produkcióval készül, melynek témája a  Bartók Béla Magyar képek című műve, ami  az erdélyi népzene gazdag hagyományaira épül. A zenekar idén ünnepli 30 éves jubileumát, és szilárdan hisz abban, hogy zenéjük átöleli a társadalmi és kulturális különbségeket, és világszinten  hídépítő szerepet tölt be.Leslie célja mindig is az volt, hogy a legkiválóbb zenészekkel a legjobb dalokat és hangulatot teremtse meg.

Korábbi koncert betekintés: Budapest 2022:https://youtu.be/75UHr1IC2Uw

Mandoki prog-rock csapata, a Mandoki Soulmates világszerte egyedülálló zenekar, eddig 12 közös albumot, számos élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg. Európai metropoliszoktól, New Yorktól Sanghajig, Sao Paolótól Miamin át, számtalan koncerten élőben is meg lehetett tapasztalni a lelkitársak féktelen játékkedvét és virtuozitását. Leslie Mandoki víziója mindig is az volt, hogy a Soulmates-el társadalmi-politikai aktualitásba helyezze a progresszív jazz rockot. Számára a zene mindig is a szabadság kifejezése és jelképe volt. Zenei vízióját a szabadságról a forma és a tartalom egysége adja, szintén fontos számára, hogy hű maradjon saját értékrendjéhez, és ne engedje, hogy a műfaji korlátok és a korszellem irányzatai elferdítsék vagy elhajlítsák a mondanivalót.  Intellektuális, költői szövegekkel állást foglal a társadalmi-politikai változásokkal kapcsolatban. Szerinte a művészetnek olyannak kell lennie, mint egy tüskének a társadalom húsában.A Soulmates, egy különleges  zenei értékközösség, örök fiatal, lázadó és forradalmi.

  „E közben egyszerűen csak próbálunk hitelesek, tisztességesek és őszinték lenni, és válaszokat adni korunk kihívásaira” – mondja Mandoki. Ezt a szellemiséget igyekszik átadni a következő generációnak is.

A jubileumi kolozsvári koncerten a Mandoki Soulmates előadja a Bartók Béla témáira épülő „Magyar képek” című progresszív jazz-rock szvitüket, amely garantálja a libabőrös pillanatokat minden zenebarátnak.

A Bartók Béla inspirálta „Magyar Képek” album egy  remekmű és a megjelenés első hetében már bizonyította népszerűségét, hiszen a legtöbb eladott albumként azonnal az hivatalos MAHASZ toplista élére került. Az album nemcsak minőségi zenéjével, hanem aktuális szövegeivel is lenyűgözte a hallgatóságot.
Bartók a Kárpát-medence legkülönbözőbb vidékeiről származó hagyományos dallamokat vegyítette, hogy a zene népeket egyesítő erejével üzenjen a kor fenyegetése ellen. Az összefogás gondolata tartósan inspirált engem” – magyarázza Mandoki. A Bartók-témájú szvitnek az ötlete  sajnos csak évtizedekkel később  került megvalósításra, ezt a víziót Jon Lorddal és Greg Lake-kel együtt találta ki Leslie. Sajnos  már egyik barátja sem élhette meg ennek a megvalósulását.

videó: https://youtu.be/PZGPZetYDgg

„Szuper  és egyedi alkalom lesz az  augusztus 20. arra, hogy közösen  átéljünk egy különleges értékes  és felejthetetlen koncertélményt  Mátyás Király ikonikus  szobra előtt, ahol a zene és a közönség varázslatos hangja egyesül.” – Leslie Mandoki.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!