play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Indul Közép-Európa nemzetközi erősember-ligája, a Prémium Strongman League!

today2023.04.19.

Background

Meghívásos alapon, Magyarország és a Kárpát-medence mellett Európa több nemzeti bajnokával kiegészülve indul útjára a Prémium Strongman League. A korábbi Prémium Liga alapjaira építkező, ám a tervek szerint mind a megszólított versenyzők és nézők tekintetében, mind díjazásában nemzetközi szintet képviselő sorozat első idénye májusban indul. Mi sem természetesebb, hogy az elmúlt évek legeredményesebb magyar versenyzőivel, Juhász Péterrel, Molnár Zsolttal és Sebestyén Jánossal a mezőnyben.

„Az erősember sportágban jó pár éve jelen vagyunk szervezőként, és mindig is az volt a cél, hogy a lehető legmagasabb szintre tudjuk emelni a sportágat. Hosszú, sokéves munka eredménye, hogy most nemzetközi sorozattá válhat a Prémium Liga – jelentette ki Botka István, sportmenedzser az újjáalakuló ligáról. – A változás két fő elemből áll majd. Korábban is voltak olyan versenyek alkalmi rendszerességgel, amelyeket külföldre vittünk, ezek most állandósulnak: hét fordulóval számolunk a szezonban, s megtartva a bevált, nívós hazai helyszíneinket, főleg a Kárpát-medencében és a környező országokban található fordulókkal bővítettük a naptárunkat.”

„Azt gondoljuk ez önmagában is izgalmas változást hozna, hát még a tény, hogy a sorozat mezőnyét tekintve is nemzetközivé válik. Ráadásul nem csupán a kelet-közép-európai régió versenyzőire kell itt gondolni. Európa-szerte több nemzeti bajnokot is elhívtunk, hogy egy-két állomáson szerepeljen a ligában, és bár neveket még nem mondhatok, több helyről is megérkezett már a pozitív visszajelzés.”

Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a nagyobb nemzetközi sorozatokra jellemzően, a Prémium Strongman League első idénye is meghívásos alapon startol majd el, azaz az előző évekkel ellentétben nem rendeznek március-áprilisi selejtezőket. Az előző – még nemzeti ligasorozat – kiírásának krémje csaknem állandó résztvevő lesz, így fordulóról fordulóra találkozhatunk majd az elmúlt évek bajnokaival, Juhász Péterrel, Molnár Zsolttal és Sebestyén Jánossal. A nemzetközi sorozat mellett pedig az eddigi „másodosztályt” jelentő, CESA-liga szerepe növekszik majd meg, mintegy hazai élvonallá előlépve.

„Törekszünk arra, hogy senkinek se legyen könnyű dolga. Igyekeztünk a régióban még nem látott brutálisan erős mezőnyt összehozni a Prémium Strongman League-be, ennek megfelelő, fordulónként – a szállás és rendezési költségeket természetesen nem számolva – közel 2 millió forintos összdíjazással. Első körben nyolc fős magyar maggal számolunk, melléjük jöhetnek fel a fiatalok – nagyon sok tehetséges fiatal van szerencsére –, akik a CESA-liga állandó résztvevőiként bizonyíthatják, rászolgálnak egy-egy meghívóra a nemzetközi mezőny küzdelmeire is.”

A terv, hogy májusban Szlovéniában, az Adriai-tenger partján rendezik az első fordulót, majd szeptember végén, Erdélyben lesz a liga nagydöntője.

„Kell a folyamatos szondázás a nemzetközi mezőnyről, épp ezért jó lehetőség, ha nyugat-európai versenyzőket vendégül láthatunk a jövőbeli versenyeinket. Ezáltal a magyar srácok is közvetlen tapasztalatot szerezhetnek róluk. Az volt az érzésem, jó pár évig be volt deszkázva a tehetségeink útja, ritka volt az olyan példa, mint Juhász Péteré, aki eljutott a Bajnokok Ligájába, sőt, ott rendszeresen bizonyítani is tudott már az előző idényben. Bízunk abban, hogy az átalakuló Prémium Liga egy fontos lépcsőfok lehet a hazai és a tradicionális nemzetközi versenyek között” – tekintett előre Botka István, a Prémium Strongman League szervezője.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!