play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Nem lesz több eldobható nejlonzacskó a Tescoban

today2023.03.09. 11 1

Background
share close

Március 21-től kivezeti a magyarországi Tesco az üzleteiből a zöldség-gyümölcs osztályon eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskókat. A nejlonzacskókat két úton váltják ki: újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskókkal, melyek komposztálhatók, illetve „újrazsákokkal”, melyek – nevükhöz híven – minden alkalommal újrahasználhatók a vásárlás során, áll az áruházlánc közleményében.

A lebomló zsák űrtartalma kb. 4,5 liter lesz, teherbírása pedig 2 kiló. Megújuló összetevőként keményítőt tartalmaz, ezért komposztálható, és egy éven belül magától is lebomlik.

Az újrazsák 100 százalék poliészterből készült, egy literes, 4 kilogramm teherbírású. Rendeltetésszerű használat mellett korlátlan számú alkalommal használható újra.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Previous post

Gemenci Erdei Vasút

Hírek

Újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút a Gemencben március 11-től

Az erdei kisvasút mellett a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat teljes szolgáltatásával - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel. A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint a tavaszi menetrendi időszakban hétvégenként és ünnepnapokon 10 órakor, délben, valamint 14 óra 30 perckor indulnak a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai.  A szerelvényeket dízel mozdonyok vontatják, a Rezét gőzös csak a nyári menetrendi időszak kezdetén, április utolsó hétvégéjén áll szolgálatba. A Gemenci Erdei Vasút […]

today2023.03.09. 12


0%