play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

today2023.03.08.

Background

Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel a önkéntesei. Hiába tartanak ott játékkészítő műhelyeket, és a kórházlátogató önkéntesek képzéseit.

Anyagi segítség, támogatások nélkül nem tudják folytatni, nem tudják fedezni a költségeiket.
Nem szeretnék, hogy a kis betegek hiába várják őket, ezért a Nevetnikék Alapítvány ismét segítséget kér.

Képzeljék el, hány gyerek érintett, aki hónapokra ágyhoz van láncolva, és nem lehet biztosítani, hogy a szülő folyamatosan ott legyen mellette. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak, vagy tanítgatják a kiskamaszokat. Beosztják egymás között a napokat, de még kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. A Nevetnikék további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

Másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni, és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban. Több száz gyermek a kezelőágyról lemászva egy kincsesládából választhatott magának általuk elkészített játékot. Ez mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, így tudnak több száz gyermekhez eljutni. Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egy havi tartalékuk maradt. Adj esélyt a nevetnikékes gyógyulásra. Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! – hirdetik.

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek. Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.  

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!