play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30 Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30

X

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

today2023.03.08. 109

Background
share close

Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel a önkéntesei. Hiába tartanak ott játékkészítő műhelyeket, és a kórházlátogató önkéntesek képzéseit.

Anyagi segítség, támogatások nélkül nem tudják folytatni, nem tudják fedezni a költségeiket.
Nem szeretnék, hogy a kis betegek hiába várják őket, ezért a Nevetnikék Alapítvány ismét segítséget kér.

Képzeljék el, hány gyerek érintett, aki hónapokra ágyhoz van láncolva, és nem lehet biztosítani, hogy a szülő folyamatosan ott legyen mellette. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak, vagy tanítgatják a kiskamaszokat. Beosztják egymás között a napokat, de még kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. A Nevetnikék további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

Másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni, és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban. Több száz gyermek a kezelőágyról lemászva egy kincsesládából választhatott magának általuk elkészített játékot. Ez mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, így tudnak több száz gyermekhez eljutni. Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egy havi tartalékuk maradt. Adj esélyt a nevetnikékes gyógyulásra. Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! – hirdetik.

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek. Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.  

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Previous post

Andrássy út

Hírek

Szabadtéri kiállítás nyílt az Andrássy úton

Andrássy Gyula születésének 200. évfordulója alkalmából az Andrássy út történetét bemutató szabadtéri fotókiállítás látható az Andrássy úton, az Oktogon és a Kodály körönd között. Kétszáz éve, 1823. március 8-án született Andrássy Gyula gróf. Az ország egykori miniszterelnökére, a sugárút megálmodójára, Terézváros díszpolgárára emlékezik a szabadtéri kiállítás, csatlakozva ezzel a Budapest150 programsorozathoz - olvasható a Terézvárosi Önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményében. Egy rövid séta során a fotókon bárki végigkísérheti, hogyan változott a […]

today2023.03.08. 16 1


0%