play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

A mélyszegénységben élőket egyre inkább sújtja a válság

today2023.01.24.

Míg egy átlagembernek esetleg csak zaklatottságot okoz az infláció, mert körültekintőbben kell vásárolnia, „jobban meghúzva a nadrágszíjat”, addig azoknak, akiknek már eleve alig futotta a mindennapi betevőre, az áremelkedés most egy hatalmas probléma.

Pedig vannak olyan honfitársaink, akik önhibájukon kívül sodródnak szegénységbe, mondjuk, olyan helyzetekben, amikor például az egyetlen kenyérkereső váratlanul meghal, vagy akár elbocsátás miatt hirtelen nincs bevételük. Továbbá sok olyan család is van, akik tartósan segélyekből élnek, illetve alkalmi munkákból tartják fenn magukat.

Éppen ezért a különféle szeretetszolgálatok, jótékonysággal foglalkozó alapítványok, egyházak és önkéntesek munkája egyre inkább életbevágó fontossággal bír! Rajtuk keresztül pedig – sok kicsi sokra megy alapon – a civil lakosság apróbb adományai is kisegíthetnek olyan családokat, akiknek az éhezéssel kell szembenézniük, amikor a legalapvetőbb élelmiszereket sem tudják már kifizetni a hónap végén.

Egy szeretetszolgálat önkéntesével mostanában egyre gyakrabban előfordul, hogy nem tud elég adományt biztosítani, annyira sok segítségkérés érkezik be hozzá, ezért a szcientológus önkéntes lelkészekhez fordult. Ők többször támogatták már korábban is, amikor fogyóban voltak a szeretetszolgálat készletei – akár a menekülteknek, akár a hazai rászorulóknak szánt adományokról volt szó.

Ezúttal, pár napja az önkéntes lelkészektől egy Heves vármegyei nagyközség negyven mélyszegénységben élő családjának kért élelmiszeradományt. Olyan családoknak, akik amellett, hogy méltatlan körülmények között élnek, mert nem képesek finanszírozni a szükséges karbantartást lakóhelyeiken (beázás, tetőomlás, stb.), sőt, még a legszükségesebb ennivaló-alapanyagokat sem tudják sokszor megvásárolni.

Így a minap az önkéntes lelkészek Budapestről szállítottak mind a negyven családnak adományként tartós élelmiszert: tarhonyát, tartós tejet, száraztésztát, szószt, rizst, különféle húskonzerveket, búzadarát, szendvicskrémeket, csokoládét. Az élelmiszeren kívül pedig szintén minden családnak tusfürdőt, felnőtt- és gyerekruhát, sok játékot, továbbá a szükséges méretekben pelenkát is adományoztak.

Bár ez csak átmeneti segítséget jelent, de ha elképzeljük, hogy egy hátrányos helyzetű kisgyermek számára mekkora öröm az, amikor van mit enni, és jön egy váratlan ajándék, akkor máris megéri az adományozás.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!