play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  GABLINI 4. rész GABLINI 4. rész

Hírek

A Compagnie d’Noir Jótékonykodó lovagjai vették be a Máré-várat

today2023.01.15. 7

share close

A több mint 700 éve, Magyarországon élő lovagok életét játssza újra a Compagnie d’Noir, azaz a Fekete Kompánia. A baranyai csapat hadi rekonstrukcióval és csatajelenetekkel foglalkozik amellett, hogy jótékonykodni is van idejük. Legutóbb a Pécsi Gyermekonkológia számára adományoztak 100 ezer forintot, de karácsony előtt a pécsi Támasz Alapítványnál is segédkeztek az ételosztásban.

Fekete Benjámin, a csapat vezetője ha nem harcol, akkor középkori páncélok kovácsolásából él. Hétéves korában babonázta meg a lovagok élete, azóta szinte minden idejét azzal tölti, hogy a magyar történelmet a köztudatba varázsolja, emellett pedig jótékonykodjon is.

A lovagok hetente találkoznak Máré-várán, a székhelyükön, hogy készüljenek egy-egy harcra.

Ahhoz, hogy valaki hiteles “újrajátszó” legyen meg kell tanulnia karddal vívni, íjászkodni. Csapatukkal külföldre is járnak, ahol különböző pontokért “versenyeznek” is egymással a lovagok – mondta vezetőjük a pécsaktuál.hu-n.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

BNI

BNI Interjú Varga Richárddal

A Mex Rádióban elhangzott interjú. Vendégünk: Varga Richárd A kérdező: Lantai Tamás "Mex"! A témáról itt olvashatsz: https://crosssec.com További érdekes interjúk minden héten Mex Rádióban: https://mexradio.hu   https://youtu.be/ap_7qvYt6Dc  

today2023.01.15. 74


0%