play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 16 Csütörtököt mondunk: március 16

Hírek

Zöld hidrogén előállítására létesülhet üzem Komlón

today2023.01.06. 10

share close

Tavaly nyáron együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat az MVM-mel – írja a komlóiújság.hu. A villamos művek a volt Zobák-aknai területet szemelte ki a projekt beindításához. A szakemberek a válság előtt 2030 utáni időszakra jósolták a szürke és a zöld hidrogének gazdaságos előállítását, de a folyamatok felgyorsultak, így előbb léphet az energiaszolgáltató, és hozhat létre Komlón egy mintaprojektet.

A zöld hidrogén elnevezés abból származik, hogy a hidrogén előállításához használt energiát megújuló energiaforrásból (pl.: napelemekből) nyerik, a hidrogénforrás pedig a vízből származik és nem a szénhidrogénekből.

A felek már tárgyalóasztalhoz ültek, és ha minden jól megy 2026 körül be is indulhat a hidrogén-előállítás a zobáki dombon. A város nagy lehetősége lehetne ez, hiszen a befolyt iparűzési adónak köszönhetően Komló megerősödne, továbbá az előállítás során keletkezett hulladékhőt az önkormányzat becsatornázná a távhőszolgáltatásba, nem is beszélve az előállított hidrogénről, amellyel buszokat lehetne karbonsemlegesen működtetni.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Vékonyan léptek 2023-ba!

Keleti Andi és Kandi tudja a fogyás receptjét A két híresség az utóbbi időben ragyog, nem volt ez másképp az ünnepi időszakban sem. Pompásan mutatott rajtuk a ’20-as, ’30-as évek hangulata, a csillogó szettek remekül álltnak mindkettőjükön, ez nem is csoda, hiszen bomba formában vannak. A táncművész életébe pár éve egy újévi fogadalomnak köszönhetően hatalmas változás állt be. „Az is év eleji fogadalom volt, hogy lefogytam, és életem egyik legjobb […]

today2023.01.06. 11


0%