play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Június 18. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Június 18.

Hírek

Brian May lovagi címet kapott

today2023.01.05.

Zenészek, sportolók, Oroszországban és Ukrajnában dolgozó diplomaták szerepelnek a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján – számolt be róla a hvg.hu. III. Károly király trónra lépése óta most először részesítette elismerésben és a velük járó címekben az erre érdemesnek talált jelölteket.

A 1707 nevet tartalmazó idei újévi lista világhírű kitüntetettjei között szerepel Brian May, a Queen együttes gitárosa, akit III. Károly – a hivatalos indoklás szerint a zene szolgálatában kifejtett munkásságáért és jótékonysági tevékenységéért – a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelt.

Az újévi kitüntetési lista legmagasabb elismerését azonban Mary Quant, Nagy-Britannia talán leghíresebb divattervezője kapta, akit a király a brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatott. A 92 esztendős Mary Quant – aki a miniszoknya népszerűsítésével járult hozzá a hatvanas évek globális divatforradalmához – az utóbbi csaknem hat évtizedben harmadszor részesül magas uralkodói kitüntetésben.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!