play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  GABLINI 4. rész GABLINI 4. rész

Hírek

Brian May lovagi címet kapott

today2023.01.05. 5

share close

Zenészek, sportolók, Oroszországban és Ukrajnában dolgozó diplomaták szerepelnek a brit uralkodó újévi kitüntetési listáján – számolt be róla a hvg.hu. III. Károly király trónra lépése óta most először részesítette elismerésben és a velük járó címekben az erre érdemesnek talált jelölteket.

A 1707 nevet tartalmazó idei újévi lista világhírű kitüntetettjei között szerepel Brian May, a Queen együttes gitárosa, akit III. Károly – a hivatalos indoklás szerint a zene szolgálatában kifejtett munkásságáért és jótékonysági tevékenységéért – a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelt.

Az újévi kitüntetési lista legmagasabb elismerését azonban Mary Quant, Nagy-Britannia talán leghíresebb divattervezője kapta, akit a király a brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatott. A 92 esztendős Mary Quant – aki a miniszoknya népszerűsítésével járult hozzá a hatvanas évek globális divatforradalmához – az utóbbi csaknem hat évtizedben harmadszor részesül magas uralkodói kitüntetésben.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Beindult a szezon Orfűn: csobbanással kezdték az újévet a Pécsi-tóban

Immár hagyomány, hogy minden évben – így idén január elsején is – jeges csobbanással indítják a strandszezont Orfűn. Igaz, most a levegő hőmérséklete miatt nem volt annyira hűvös a hangulat, de azért a tó vize így is megdöbbentette a merülőket – számolt be a helyszínről a pécsaktuál.hu. A 10 fokos víz mindenhogyan hideg és képes csontig hatolni. Ennek ellenére több mint 150-en merültek a Pécsi-tóban. Az ötlet Kovácsszénája polgármesterétől, Novák […]

today2023.01.05. 4


0%