play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Hajdú Richie 2024.03.18. Mex Délelőtt Vendég: Hajdú Richie 2024.03.18.

Hírek

Dubai börtön vagy kenyai esküvő – igaz történet alapján

today2023.01.02.

„Amikor az élet játékot űz veled” – Így kezdődik Nagy Emőke Dubai börtön vagy kenyai esküvő című könyve, amit az élet írt meg.

Nagy Emőke szimplán vissza akarta fizetni a tartozását, de az élet jól megkeverte az álmokat és rávilágított, hogy Dubai nemcsak csillogás. Egy indiai cég volt a befutó, amihez sikeresen felvették HR menedzser pozícióba, akkor még nem gondolta mire vállalkozik.

Az Arab Emirátusokban a nőknek vajnyi kevés joguk van ahhoz képest, amihez mi szoktunk, ennek minden egyes szegmenség sikerült megtapasztalnia. A megbeszélt tárgyaláson való megvárakoztatás egészen elenyésző az mellett az élmény mellett, mikor a sikátorban üldözik és már-már a testi épségét félti, vagy valóságban kockára kerül. Az is megszokott lett, hogy Emőkével egyszerűen nem álltak szóba, mert európai nő és nem tárgyalnak vele, ezt még a főnöke is tetézte, mert nemhogy nő, de emberszámba sem vette többnyire.

Azon a ponton mikor már annyira nem érezte magát biztonságban, hogy összeesett, kenyai párjával, akivel kint ismerkedett össze megbeszélték mi legyen. A döntés egyértelmű volt, a Munkaügyi Minisztériumot kell felkeresni és feljelentést tenni. Hiába a 21. százat, modern rabszolgaként tartják kint főként a bevándorló munkavállalókat, kollégái nagy részének még az útlevelét is elvették. Persze ezt nála is megpróbálta a felettese, de nem bólintott rá, hisz édesanyja miatt is bármikor jöhet a telefon, hogy haza kell Magyarországra utaznia. Érdemes minden szerződést alaposan átnézni, lefordítani, mert már ott voltak csalafintaságok, mint utóbb kiderült.

Közben a magánéletében történt egy kis csavar, mert úgy szép az élet, ha zajlik. Magyarországon meddő nőként diagnosztizálták, de mégis teherbe esett kint, házas ugyebár nem volt, így börtönbüntetésre számíthatott. A baba úton, de mégis sokkhatásként érte őket, mert a sok felfordulás miatt az öröm, ami egy meddő nőként ilyenkor benne van az emberekben a sors  elvette tőlük…

Végül mi lett a sztori vége? Hallgasd meg az interjút és mihamarabb csapj le egy saját példányra a könyvből, hogy megtudd és felkészülj mi várhat rád ha kiutazol Dubaiba.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!