play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30 Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30

Hírek

Több baranyai településen kezdődhet nagyszabású turisztikai fejlesztés

today2022.12.30. 10

share close

Turisztikai vonzerő növelésére nyert három mecseki falu összesen 250 millió forintot; a Települési Operatív Program Plusz forrásait 3 év alatt kell felhasználniuk – számolt be róla a pécsaktuál.hu.

Mesés Mecsek néven 10 település önkormányzati társulást hozott létre azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a településeket a turisták körében. Közülük három, Hosszúhetény, Magyarhertelend és Bikal most közösen nyert a TOP Plusz elnevezésű pályázaton 250 millió forintot.

Hosszúhetény a gasztronómiában erős, egyik vendéglátó egységük most kapott Michelin-csillagot. Magyarhertelend gyógyfürdőjéről ismert, Bikalon pedig a középkori élménybirtok várja a vendégeket. A települések ezeket a látványosságokat fogják fejleszteni.

Szintén ugyanezen program keretében nyert 800 millió forintot turisztikai fejlesztésre Villány; a település a rendezvénytér és a belváros fejlesztésére, turisztikai attrakciók bővítésére kapott pénzt. A beruházás során további sétányok, parkolók, pihenőparkok, kerékpárutak épülnek. A tervezés és a kivitelezők pályáztatása nagyjából fél évet fog igénybe venni, a munka várhatóan 2024 nyarára készülhet el.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Utazásunk idején nyitva lesz még a szálláshely, ahova befizettük a nyaralásunkat?

Az elszálló rezsiárak mellett a minősítési rendszer szigorodása is megtépázza a hazai turizmust A bizonytalanság a turizmus területére is begyűrűzött, sorra zárnak be a szállodák és más vendéglátóhelyek. Nem tudhatjuk, hogy ha ma befizetjük akár csak néhány hétre előre a szállásunkat, valóban lesz-e lehetőségünk élvezni a pihenést, vagy addigra bezár és futhatunk a pénzünk után. Hogy ez ne fordulhasson elő, arra legnagyobb biztosítékot a szállodáktól független, kisebb apartmanok jelentik, amelyeket […]

today2022.12.29. 8


0%