play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Családtagnak számít Battonyán három itthon telelő gólya

today2022.12.29.

A gólyák, bátran állítható, hazánk kedvenc madarai közé tartoznak. Figyeljük, ahogy tavasszal megérkeznek, figyeljük költésüket, melyik fészekben hány fióka kel ki, figyeljük, amikor ősszel elvonulnak, és figyeljük azt a néhány madarat is, akik nem vonulnak el, hanem hazánkban telelnek át.

A sokszinuvidek.24.hu írja, hogy ilyen itthon maradt madarak látogatják minden áldott nap Kelemen Hajnalka és családja battonyai udvarát is. Talán a dekorációként felállított műgólya, talán más vonzotta őket, nem tudni, az azonban tény, hogy a három madár körülbelül két hónappal ezelőtt egyszercsak berepült Hajnalkáék udvarára. És azóta minden áldott nap visszatérnek.

Mindhárom madár legyengült volt, különösen az egyik példány rogyadozott a kiéhezettségtől, ezért Hajnalka elhatározta, megeteti őket – ám azt sem tudta, mit kellene adnia. Próbálkozott néhány dologgal, és bár a madarak nem mindent fogadtak el, másnap is megjelentek.

Két hónapja minden áldott nap jönnek. Kezdetben reggel hétkor toppantak be, és délutánig maradtak, ma már korábban jönnek, de korábban is repülnek el. Egy háztetőn aludtak együtt itt a faluban, mostanában három különböző tetőn tanyáznak, de hozzánk együtt érkeznek

– mesélte el Hajni, aki elárulta, másfél kiló csirkenyakkal kedveskedik naponta a három madárnak, akik a rendszeres etetésnek köszönhetően fel is erősödtek.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!