play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Új, év végi pályázati döntésekről számolt be Sásd polgármestere

today2022.12.27.

Karácsonyi ajándék Sásdnak. Előkészítettünk, pályáztunk, nyertünk. Sokat. Nagyon sokat – írta Jusztinger János Facebook bejegyzésében:
✅2️⃣5️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forint
250 millió forintból építhetünk a bölcsőde melletti telken orvosi centrumot. Így hosszú évtizedek után végre újra lesz Sásdnak saját tulajdonú, a háziorvosi praxisoknak helyet adó és fogorvosi rendelője.
✅1️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forint
100 millió forintot szociális infrastruktúra fejlesztésre fordíthatunk. A Családsegítő Központunk új épületbe költözhet, új eszközöket, többek között két új kisbuszt vásárolhatunk a közétkeztetési feladataink ellátására.
✅2️⃣5️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ forint
250 millió forintból felhelyezhetjük Sásdot a turisztikai térképre is. Az MTS Oldtimer Kft-vel és Orfű Község Önkormányzatával együttműködve veteránautó múzeumot (plusz orfűi fotópontot) alakíthatunk ki, egyben a múzeumnak helyet adó önkormányzati épület előtt parkolót és elektromosautó töltőállomást építhetünk ki, kerékpártárolókkal, tereprendezéssel (Pékség előtt, a Kolozsvár utca végén).
✅1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ forint
✅1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ forint
✅1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ forint
3*100 millió forintot fordíthatunk csapadékvíz-elvezetési beruházásokra (Újtelep, Arad, Kolozsvár, Nagyvárad utcák, Szent Imre utca).
Ezek az új, év végi pályázati döntések. Korábban már beszámoltam Önöknek az idei további nyertes pályázatokról, amelyek megvalósítását már meg is kezdtük a két új játszótérrel. Ezek alapján már jövőre 👇
✅6️⃣2️⃣3️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ forint értékben fejlesztjük Sásdot:
✅ 249, 5 millió +
✅ 240 millió +
✅ 133, 6 millió forintnyi
nyertes pályázat alapján.
👉Két teljesen új játszóteret építettünk a Deák térre és a Fáy utcába.
👉 Felújítjuk a sportcsarnokot a Közösségi Házban (új sportpadló, akusztikai burkolás koncertekhez stb.); új padlóburkolatot kap az előtér és az ebédlő is, s a nyílászárókat is felújítjuk.
👉Szoborkert is megújul(térkövezés, új köztéri bútorok, új közvilágítás, kertmozi fejlesztés, Fáy utcába vezető térköves járda);
👉Sportpálya környezetének megújítása: 400 méteres rekortán borítású futókör, kreszpark helyén rendezvényteret építünk nagy színpaddal, kiszolgáló létesítményekkel (öltözők, mosdók, pavilonok stb.).
👉Energetikai korszerűsítést hajtunk végre a Kossuth 1. és a Dózsa 33. alatti önkormányzati ingatlanon.
Átszabjuk a várost, nagy-nagy munkák előtt állunk!
Ezúton mondok köszönetet országgyűlési képviselőnknek, Nagy Csabának és a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének és alelnökének dr. Őri Lászlónak és Junácski Andrásnak, hogy a több mint egy éves előkészítő munkánkat mindvégig támogatva segítették és folyamatosan segítik céljaink elérését!
A 2022-es évet lezárjuk, de látják, a következő esztendők sem maradnak előrelépés nélkül. A kitűzött fejlesztési céljaink megvalósulását garantálják az elnyert – több mint másfél milliárd forintnyi – pályázati források. Az energiaválság miatt egekbe szökő működési költségek (gáz, intézményi áram, közvilágítás) fedezetének előteremtésén is dolgozunk, hogy Önök a lehető legkevesebbet vegyék észre ebből Sásdon.
S még egy jó hír a végére:
eddig minden évben egy újabb utca aszfaltozására is sort kerítettünk ebben a ciklusban. Jövőre sem lesz másként 👇
✅tavasszal teljesen új aszfaltburkolatot kap a Rózsa utca;
✅megújul a Diófa utca legrosszabb szakasza;
✅profi céggel szerződtünk kátyúzásra városszerte (tavaszig kérem türelmüket, tudom, hogy az elmúlt évtizedek elhanyagoltsága miatt borzalmas az úthálózatunk);
+1
➡️azon dolgozom, hogy jövő tavasszal még a Fáy utca is teljesen új aszfaltburkolatot kapjon – zárta a polgármester.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!