play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Akadályverseny-pályát tesztelhetnek mostantól hazai öttusa versenyzők

today2022.12.22. 24

share close

Utánpótláskorú öttusázók kipróbálhattak egy akadályelemekből álló pályát, és az érdeklődők január 26-ig gyakorolhatnak majd ezen, ami azért lényeges, mert 2024-től a lovaglás helyett az akadályverseny kerül az összetett sportág programjába.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) novemberi kongresszusa véglegesítette, hogy a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglást az akadályverseny váltja fel, ám a junior, az U19-es és U17-es korosztály versenyeit már jövő évtől az új szisztéma szerint kell megrendezni. A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) és a Magyar Akadálysport Szövetség (OCR) szerdán oktató napot tartott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol felállítottak egy 9×9 méteres „edzőketrecet”, melyet előzetes regisztráció után próbálhattak ki az egyesületek fiataljai.
A versenyzők először műszaki, technikai, baleseti oktatáson vettek részt, majd profi sportolók tartottak bemutatót. Ezt követően a kiválasztott kis öttusázók vették birtokukba a szereket, képzett edzők irányításával végezték a gyakorlatokat.
Gallai István, a MÖSZ főtitkára arról beszélt: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2023 szeptemberében határoz véglegesen, hogy az öttusa 2028-ban ötkarikás programban lesz-e. „Addig olyan sikeres versenyeket kell rendezni az új sportággal, hogy mindenkit meggyőzzön”.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Idén is örökbe fogadja a Biokom a földlabdás fenyőket

Karácsony közeledtével felmerül a kérdés: milyen fenyőfát válasszunk? Műfenyőt, vágottat vagy esetleg földlabdásat? A BIOKOM NKft. az utóbbihoz próbálja meghozni a kedvet azzal, hogy az ünnepek után a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fákat a városüzemeltetési társaságnak. A földlabdás fenyőfák örökbefogadását 2020 karácsonya előtt hirdette meg először a BIOKOM NKft. A társaság így próbálta meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. De mi van, ha […]

today2022.12.22. 8


0%