play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Április 18. Gasztro óra a Nyers Séffel - Április 18.

Hírek

Felfedezésre vár a Mecsek Discovery Center

today2022.12.18.

Hétfőn tartották az EAGLE elnevezésű, horvát-magyar együttműködésben, Európai Uniós támogatással megvalósult nemzetközi ökoturisztikai fejlesztés projektzáró konferenciáját – számolt be róla a bama.hu.

Jövő márciusban a nagyközönség előtt is megnyílik a Mecsekerdő Zrt. legújabb beruházása, a Mecsek Discovery Center (MDC), amely a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és a Mecsek kulturális és természeti világát bemutató MecseXplorer helyszíne. Most a próbaüzem kezdődik, tavaszig a Mókus Suli munkatársai workshopokon ismertetik meg a kiállítást a környékbeli pedagógusokkal és turisztikai szakemberekkel.

Az MecseXplorer kiállítás a legmodernebb technológiákat és múzeumpedagógiai, ismeretterjesztő módszereket felhasználva mutatja be a Mecsek gazdag természeti és kulturális értékeit. Érintőképernyős terminállal irányítható digitális terepasztal, hozzá csatlakozó projektor, a Mecsek egykori kulcsosházait szimbolizáló „beltéri” turistaház, diorámák, mesesarok, „gasztro-élményterminál” és egyéb interaktív eszközök segítik az élményszerű ismeretszerzést. A látványos természetismereti és kultúrtörténeti bemutatót mobiltelefonos applikáció egészíti ki. Ez nemcsak a kiállításon kalauzolja majd végig a látogatókat, hanem a központból induló, Árpádtető környéki, köze5 kilométeres Mókus erdei tanösvényen is.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!