play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2023 09 29 M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2023 09 29

Hírek

Több, mint 20 év után folytatást kap minden idők egyik legjobb gengszterfilmje

today2022.12.15. 16

share close

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása tudhatjuk meg a mafab.hu cikkéből.

Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük abban látta a felemelkedés zálogát, ha fotósnak áll és bemutatja a világot az embereknek. A másik fiú viszont azt az utat követte, amelyet a környékükön rengetegen: beállt a helyi alvilágba, ahol kegyetlen gengszterfőnökké küzdötte fel magát.

A filmet Fernando Meirelles rendezte, akinek nemrégiben A két pápa című filmet is köszönhettük. A rendező nemrégiben a Variety magazinnak elárulta, hogy következő projektje az Isten városa folytatása lesz. Sőt, egészen pontosan már most is ezen dolgozik, de sok részletet még nem árulhat el. Annyit viszont igen, hogy a film ismét Rio de Janeiro szegénynegyedét mutatja majd be. Arra keresi a választ, hogy mi változott az elmúlt két évtizedben, mely problémák oldódtak meg és melyek vannak még mindig változatlanul jelen a helyiek életében.

Fotó: mafab.hu

Written by: petomi_superuser

Rate it

Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!

0%