play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19.

Hírek

Több, mint 20 év után folytatást kap minden idők egyik legjobb gengszterfilmje

today2022.12.15.

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása tudhatjuk meg a mafab.hu cikkéből.

Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük abban látta a felemelkedés zálogát, ha fotósnak áll és bemutatja a világot az embereknek. A másik fiú viszont azt az utat követte, amelyet a környékükön rengetegen: beállt a helyi alvilágba, ahol kegyetlen gengszterfőnökké küzdötte fel magát.

A filmet Fernando Meirelles rendezte, akinek nemrégiben A két pápa című filmet is köszönhettük. A rendező nemrégiben a Variety magazinnak elárulta, hogy következő projektje az Isten városa folytatása lesz. Sőt, egészen pontosan már most is ezen dolgozik, de sok részletet még nem árulhat el. Annyit viszont igen, hogy a film ismét Rio de Janeiro szegénynegyedét mutatja majd be. Arra keresi a választ, hogy mi változott az elmúlt két évtizedben, mely problémák oldódtak meg és melyek vannak még mindig változatlanul jelen a helyiek életében.

Fotó: mafab.hu

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!