play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19.

Hírek

Emlékező sétával indult a Borbála-napi programsorozat Komlón

today2022.12.06.

A Hétdomb Természetbarát Egyesület szervezésében Tisztelet-kör elnevezéssel keresték fel a vállalkozók Komló bányászattal kapcsolatos emlékhelyeit – írja a komloiujsag.hu. Jánosi Engel Adolf szobrától indultak útnak, a közel 5-6 kilométeres sétának a hideg idővel dacoló résztvevők, hogy Borbála napján emlékezzenek a komlói bányászat dicső napjaira, hajtsanak fejet a tárnákban elhunyt bányászok emléke előtt.

Őri Zsuzsanna, a Hétdomb Természetbarát Egyesület vezetője a kiinduló pontnál Jánosi Engel Adolf személyét méltatta, akinek nagyban köszönhető volt a komlói bányászat megindulása, és eredendően Komló község várossá válása.

A városi sétára indulók útvonaluk során érintették az Altárót, a Petőfi teret, a „vájáriskolát”, a Márka-csille emlékhelyet, az egykori bányahivatal épületét, a Kezitcsókolom utcát, az újtelepi emlékhelyet, a Szent Borbála templomot és a Bányászparkot.

A résztvevők Őri Zsuzsanna és a jelenlévő egykori bányászok jóvoltából tekinthettek az egyes állomásokon vissza a múltba. Mécsesek meggyújtásával rótták le kegyeletüket a bányászhősök emléke előtt.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!