play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23.

Hírek

Erős lesz a novemberi pécsi programkínálat

today2022.11.06.

Nem lassít Pécs az ősz utolsó havában sem: színház, koncert, tánc, grafikai fesztivál, slam poetry, stand up comedy, ismeretterjesztő előadás és irodalmi est is szerepel a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Kínálatában – olvasható a pecsma.hu oldalon.

Zsolnay-negyed

Mucsi Zoltán főszereplésével érkezik az E78-as terembe november 6-án Martin McDonagh: Leenane szépe című darabja, a Zsolnay Színház következő előadásán.

November 10-e táncos nap lesz: délelőtt ingyenes foglalkozásra hívják a szépkorúakat a Szenior táncházba a Herkules Műhelyben, este pedig Bergics Andris és barátai, zenésztársai muzsikálnak a fergeteges hangulatú moldvai táncházban.

November 12-én Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor UFO az Aranyakkord keretében lép színpadra. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel.

Mocskos nyelvvel feleselek című, dupla dumaszínházi estjével jelentkezik november 16-án Pottyondy Edina, 17-én pedig a Coltrane Legacy lesz a Metronóm Jazz Klub vendége.

November 19-én Kowalsky meg a Vega koncert, 23-án TRACCS! Sebestyén Balázzsal, 25-én Vizin táncházba invitálják az érdeklődőket, míg 26-án két ifjú énekes, Tatai Kata és Kusnyér Anna estjét hallhatjuk.

November 30-án irodalmi est lesz. Válogatás Örkény István és Esterházy Péter írásaiból – Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós előadásában.

Kodály Központ

November 7-én a Budapest Klezmer Band zenél Bíró Eszter vendégszereplésével, 19-én pedig a Budapest Bár lép színpadra Pokorny Liával. Emellett lesz többek között Voisingers koncert, fúvós-, gyerek- és komolyzenei programok, valamint egy rockmusical.

Művészetek és Irodalom Háza

Egy izgalmasnak ígérkező ingyenes darabot láthatnak a pécsiek november 7-én az OSZIP Pécsi Színészképzés 14. évfolyamának előadásában, Piranhák címmel.

November 16-án jön a Sopianae Slam Poetry Klub – Kerekasztal-beszélgetés „Kreativitás és függőség” témában. Ugyanezen a napon tart előadást Horváth Gábor professzor az Egy kis esti fizika sorozat keretében, Miért keletre néznek a napraforgó-virágzatok? címmel.
A Pécsi Galéria Archívum: A Kismányoky Univerzum VI. részében pedig Kismányoky Károly művészettelevíziós műsorai kerülnek fókuszba november 22-én.

Pécsi Galériák

November 10-én indul a GraphicPécs2022 – nemzetközi grafikai fesztivál, ahol kiállítások, szakmai beszélgetések, könyvbemutatók várják a grafika szerelmeseit.

Négy kiállítótérben – m21 Galéria, Pécsi Galéria, Martyn Galéria, Nádor Galéria – nyílik tárlat a fesztivál keretében, sőt, az m21 Galériában három kiállítást csodálhatunk meg. Olyan kísérőprogramok színesítik a rendezvényt, mint a Filmfőcímek éjszakája, ahol Laure Chapalain párizsi motiondesigner vetít filmfőcímeket a ’30-as évektől napjainkig.

Ókeresztény Mauzóleum

Pécs meghatározó történelmi korszakain vezeti végig a résztvevőket hétvégente az Időutazó séta, míg a Séta az Ókeresztény Mauzóleumban című program során az 1600 éves, festett sírkamra titkait ismerhetik meg.

Fotó: freepik

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!