play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Hétköznapi mesék Dorogi Gabriellával 34.hét: Bebe Hétköznapi mesék Dorogi Gabriellával 34.hét: Bebe

Hírek

Újra Fekete István emlékverseny volt Bakócán

today2022.11.05.

Hazánk – Jókai mellett – legnépszerűbb írója ebben a hegyháti községben kezdte gazdász-pályafutását. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Baranya megyei település környékén létesített Fekete István Emlékösvény útvonalain a „Fekete István nyomában” elnevezésű természetismereti és életrajzi terepi akadályversenyt – írja a mecsekerdo.hu. A diákok az író környékhez kötődő emlékei mellett a természetvédelemmel, az erdő- és vadgazdálkodással, természetismerettel kapcsolatos kérdéseket, feladatokat oldanak meg.

Idén hat csapat indult a versenyen, Berkesdről, Komlóról, Nagyatádról és Pécsről is érkeztek gyerekek, akik közül a Pécsi Szent Mór Iskolaközpont diákjai teljesítették legjobban a feladatokat, míg a második és harmadik helyen a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium két csapata végzett.

A korábbi évekhez hasonlóan a Mecsekerdő idén is aktívan részt vett a verseny szervezésében – a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, az Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete mellett,  hiszen a társaság számára különösen fontos a környezeti nevelés, a természetismeret és erdőszeretet terjesztése. Másrészt éppen ilyen fontos a hazai erdészeti hagyományok, köztük a Baranyához sok szállal kötődő Fekete István emlékének ápolása – a Mecsekerdő éppen ezért vállalt szerepet májusban is a szintén az író emlékét ápoló Kele-nap megrendezésében. Emellett a társaság az elmúlt években támogatást nyújtott két Bakóca-környéki útmenti kereszt felújításához is, amelyeknél gyakran megfordult az író és felesége.

Fotó: Facebook

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!