play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Programajánló

Royal Republic: visszatér Budapestre az egyik legforróbb svéd rockzenekar

today2022.11.02.

November 12-én ismét Budapesten játszik Svédország egyik legmenőbb kortárs rockzenekara, a Royal Republic. Telt házas hazai koncert után a négyes ezúttal a főváros új helyszínén, a csepeli Barba Negra Red Stage-en szerepel, ahol egy izgalmas francia rockduó, a KO KO MO lép fel előttük.

A Royal Republic a nagy hagyományokkal bíró svédországi rock’n’roll szcéna viszonylag új fenegyerekének számít: 2007-ben indultak, és az elmúlt években kapcsoltak igazán pörgős, nemzetközi ismertséget hozó tempóba. Budapesten 2019-ben szerepeltek már nagy sikerrel, a mostani koncert pedig a járvány miatt lett 2021-ről eltolva az idei évre.

Akár a világ leginkább eklektikus rockzenekarának is nevezhetnénk a malmöi Academy Of Music-on feltűnt csapatot, akik aztán a Tommy Gun és a Full Steam Spacemachine című dalokkal robbantak be igazán. A kor szellemének megfelelően zenéjük műfaja kevésbé vegytiszta, de az vitán felül áll, hogy kiválóan képzett zenészek állnak a színpadra, akik nem félnek pop, garázsrock, heavy metal, americana vagy éppen hip-hop elemeket is becsempészni a dalokba. Ezek a srácok minden este tökéletesen éneklik el a négyszólamos nótákat, aztán pedig simán a pad alá isszák a közönség kitartóbb tagjait is. Így nézett ez ki a 2016-os Download Fesztiválon.

Egy biztos: ők az a zenekar, akik egyik pillanatról a másikra képesek igazi csillámos diszkóhangulatot teremteni, amiből néhány ütem alatt tudnak kemény thrash zúzásba váltani. Igazi tökös rock and rollra számíthatunk tőlük, amit precíz és kifinomult hangszeres megvalósítás, és könnyezve nevetős jó hangulat kísér: ezek azok a kulcsmomentumok, amik a Royal Republic-ot a rockzene egyik legnépszerűbb képviselőjévé teszik.

Legutóbbi nagylemezük a 2019-es Club Majesty, de több kislemezt is kiadtak azóta: a legfrissebb nóta a Diggin’ it, ami egy igazi szerelmes rock’n’roll dal.

Az aktuális turnén egy igazán izgalmas francia a csapat, a KO KO MO kíséri el a svédeket, akiknek harmadik nagylemeze, a Need Some Mo’ tavasszal jelent meg. A gitáros-énekes, Warren és a dobos-vokalista Kevin párosa a színpadon és felvételen is igazán robbanékony jelenség, akik a ‘70-es évek vintage hangzását és hangulatát oltják klasszikus rockzenébe. Új lemezük is egészen a műfaj gyökereihez ás vissza, persze a kornak megfelelő minőségű és hangzású felvételeken és kiadványokon. A Your Kiss klipje itt látható.

a Concerto Music bemutatja:
2022. november 12., szombat 19 óra
Budapest, Barba Negra Red Stage
Royal Republic, KO KO MO koncertek
Belépő: elővételben 9.900 Ft, a koncert napján 11.900. VIP jegy: 11.900 Ft
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!