play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23. Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23.

Interjúk

Jankai Béla a filmes karrierben is lát fantáziát

today2022.09.12.

Lantai Tamás „Mex” Jankai Bélával beszélgetett, aki a Triász és a B52 zenekarokból is ismert.

 

Jankai Béla karrierje már fiatalon elindult, 5 éves korában zongora mögé ült és egy évvel később már a Für Elise-t játszotta. 1981-ben alakult Prognózis billentyűse és zeneszerzője lett,  mindössze alig húsz évesen.

A zenekar feloszlása után stúdiótechnikával kezdett el foglalkozni és hangmérnöknek állt. Hamar rájött, hogy ez még nem az igazi, de már közel áll hozzá, így külföldi vendéglátós tapasztalat után 1990-ben megalapította a saját stúdióját, a Jankai Stúdiót ami a mai napig működik.

Már több mint 120 hanglemezhez fűződik az Ő neve valamilyen szinten, amikben akár zeneszerzőként, akár hangmérnökként, vagy hangszeresként vett részt. A teljesség igénye nélkül dolgozott együtt már a Dinamittal, Fenyő Miklóssal, a Pa-dö-dövel, Zámbó Jimmyvel, Vikidál Gyulával és még sok más zenei közegben is mozgó emberrel.

Karrierje nemcsak hazai vizeken mozog. Munkálkodott már együtt Joe Zavinul-lal, Chris Normannal, Demis Roussosal és Rick Wackeman-nal is. A világ egyik legnagyobb hangszergyártó cégének is a Korg-gal is.

2005 és 2013 között a népszerű Omega együttes koncertjein is közreműködött, jelenleg pedig a B52 és a Triász zenekarokban játszik, mellette pedig a filmes bizniszbe vágott.

Érdekel jelenleg mi a helyzet Jankai Bélával és, hogy milyen filmen dolgozik? Hallgasd meg az interjút kedden 8:30-tól élőben, utána pedig a lenti youtube csatornán!

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!