Események

Újra Fekete István emlékverseny volt Bakócán

todaynovember 5, 2022 5

Háttér
share close

Hazánk – Jókai mellett – legnépszerűbb írója ebben a hegyháti községben kezdte gazdász-pályafutását. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Baranya megyei település környékén létesített Fekete István Emlékösvény útvonalain a „Fekete István nyomában” elnevezésű természetismereti és életrajzi terepi akadályversenyt – írja a mecsekerdo.hu. A diákok az író környékhez kötődő emlékei mellett a természetvédelemmel, az erdő- és vadgazdálkodással, természetismerettel kapcsolatos kérdéseket, feladatokat oldanak meg.

Idén hat csapat indult a versenyen, Berkesdről, Komlóról, Nagyatádról és Pécsről is érkeztek gyerekek, akik közül a Pécsi Szent Mór Iskolaközpont diákjai teljesítették legjobban a feladatokat, míg a második és harmadik helyen a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium két csapata végzett.

A korábbi évekhez hasonlóan a Mecsekerdő idén is aktívan részt vett a verseny szervezésében – a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, az Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete mellett,  hiszen a társaság számára különösen fontos a környezeti nevelés, a természetismeret és erdőszeretet terjesztése. Másrészt éppen ilyen fontos a hazai erdészeti hagyományok, köztük a Baranyához sok szállal kötődő Fekete István emlékének ápolása – a Mecsekerdő éppen ezért vállalt szerepet májusban is a szintén az író emlékét ápoló Kele-nap megrendezésében. Emellett a társaság az elmúlt években támogatást nyújtott két Bakóca-környéki útmenti kereszt felújításához is, amelyeknél gyakran megfordult az író és felesége.

Fotó: Facebook

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés


0%