Események

Új kiállítótér nyílik tavasszal Balatonfüreden

todaydecember 10, 2022 7

Háttér
share close

Új kiállítótér nyílik tavasszal a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként Balatonfüreden: Nemes Judit képzőművész és Szöllősi-Nagy András egyetemi tanár több ezer darabos gyűjteményéből rendezik be az új Modern Műtárat (MoMű), amely a Szívkórház közelében található – áll a Vaszary Galéria munkatársai által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az új kiállítóteremben főként Franciaországban alkotó magyar művészek festményei, szobrai, tusrajzai, fotói láthatók majd – írták.
Ezenkívül nemzetközileg elismert alkotók kiállításai várják majd az érdeklődőket a Balaton-parti város Vaszary Galériájában a kulturális évadban, köztük Mauer Dóra és Bak Imre festőművészek – az új avantgárd képviselői – januárban nyíló tárlata.

Ugyancsak a Veszprém-Balaton 2023 EKF program részeként valósul meg a májusban nyíló Balatonboglár 50 címet viselő kiállítás, amely annak állít emléket, hogy ötven éve a hatóságok bezárták Galántai György szobrászművész kápolnaműtermét, mely a neoavantgárd központjának számított, és ahol 1968 és 1973 között mintegy kétszáz művész állított ki.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Turisztikai nagydíjat kaptak az Ördögkatlan megálmodói!

Átadták a turisztikai szakma legmagasabb állami kitüntetéseit, az idei Kőrösi Csoma Sándor-díjakat, az elismerést kiérdemelte az Ördögkatlan fesztivál két megálmodója és főszervezője is – írja a pecsaktual.hu. A világhírű utazó, nyelvtudós nevével fémjelzett díjban idén is olyan szakemberek részesültek, akik példát mutatnak a szakmának, a magyarok hírnevét itthon és külföldön egyaránt öregbítik, továbbá elkötelezettek a minőség iránt, legyen szó akár turizmusról, kultúráról, vagy a magyarság bármely más értékéről. A turisztikai […]

todaydecember 10, 2022 5


0%