Híreinkből

Százéves a világ legidősebb praktizáló orvosa

todayoktóber 19, 2022 10

Háttér
share close


Amikor 1947-ben az első betegeit fogadta Howard Tucker nem sejtette, hogy egy napon ő lesz  majd a világ legidősebb praktizáló orvosa. Pedig ez történt. A férfi, akit a Guinness World Records már 2021. februárjában, 98 évesen felruházott a titulussal, most, hogy betöltötte a 100-at sem gondolkodik a visszavonuláson. Annak ellenére sem, hogy nemrég átesett a koronavíruson – írta meg az nlc.hu. Felesége, a 89 éves Sue pszichoanalitikus, akivel 1957-ben kötötték össze az életüket, és az asszony szintén a mai napig praktizál.

A nyugdíjjal kapcsolatban az orvos úgy fogalmazott, szerinte az a hosszú élet ellensége és hozzátette azt is: Ha valaki szereti, amit csinál és még képes is rá, mi értelme lenne abbahagyni?

Fotó: st-vincent-charity-medical-center

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Restaurálják a pécsi Zsolnay Vilmos-emlékkutat

A Hunyadi-szobor után a belváros egy másik ikonikus jelképe is megújul. A Zsolnay Vilmos-emlékkút restaurálását október 18-án kezdik meg a szakemberek. A kút bikafejeinek állaga jelentősen leromlott. Több helyen megrepedtek, apró részek törtek le belőlük, és fennáll a veszélye, hogy még rosszabb állapotba kerülnek. A munkálatok során a 4 bikafejből 2 lesz cserélve. Ezek közül az egyik egy több mint 100 éves eredeti példány, a másik pedig egy 1982-es másolat. […]

todayoktóber 19, 2022 6


0%