Események

Pécs hírnevét is öregbíti Vámos Zoltán orvos-filmrendező hiánypótló filmje

todayoktóber 11, 2022 88

Háttér
share close

demencia

A gyémánt út pora címmel mutatták be dr. Vámos Zoltán, pécsi orvos-filmrendező legújabb, a nézőt az időskori demenciával – megható, egy igaz történet inspirálta sztorin keresztül – megismertető, az alapvető emberi kommunikáció, kapcsolatok fontosságát hangsúlyozó kisjátékfilmjét.

A film alig fél órás, azonban ilyen rövid intervallum alatt is rengeteg értéket közvetít: az egymásra való odafigyelés fontossága mellett az alkotók célja volt felhívni a figyelmet arra is, mennyire lényeges, hogy időt szánjunk a beszélgetésre. Hallgassuk meg idős rokonunk, ismerősünk mondandóját, mielőtt késő lenne. A film szeptember 28-tól megtekinthető online formában, november 8-án pedig a pécsiek a Kultik Pécs (volt Uránia) moziban szélesvásznon is láthatják a Pécsi Tudományegyetem szervezésében, méghozzá közönségtalálkozóval egybekötve: Vámos Zoltán mellett biztosan a főszerepben látható Vári Éva is részt vesz – írja a pecsma.hu.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

wifi

Híreinkből

Wifi kerülhet a pécsi buszokra, egyelőre egyetlen buszon tesztelik, mekkora rá az igény

Szeretné a szolgáltatás színvonalát emelni és az utasok számát növelni a Tüke Busz Zrt., ezért tesztjelleggel az egyik buszon már lehet wifizni. Más nagyvárosok tapasztalatai alapján építené ki a wifi szolgáltatást buszain a pécsi tömegközlekedési cég. Tesztjelleggel az egyik elektromos buszon már lehet ingyen netezni. Ha azt látják, hogy sok utas használja, van rá igény, akkor bővíteni fogják a rendszert. Néhány nap múlva a „tesztbuszra” felkerül a free wifi matrica. […]

todayoktóber 11, 2022 3


0%