Híreinkből

Megújult a Blaha Lujza tér és újra szabad a Lánchíd útpályája

todaydecember 22, 2022 7

Háttér
share close

Ötvenöt év után új, igényes karaktert kapott Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, a Blaha Lujza tér. A ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret december 10-én, szombaton vehették birtokukba az arra közlekedők.

Éppen csak átadtuk a felújított Blaha Lujza teret, de még egy óriási hírünk van az év végére: december 16-án megnyitottuk a Lánchíd felújított útpályáját a közösségi közlekedés járatai, a motorkerékpárosok, a segéd-motorkerékpárosok, a kerékpárosok és a taxik számára – írja a Budapesti Közlekedési Központ.

Az útpálya tartószerkezetét a korábbi vasbeton helyett acélszerkezetűre cserélték. Megújultak a pilonok kőfelületei és a láncok korrózió elleni bevonatai, elkészült az energiatakarékos közvilágítás, és megszépültek a kőoroszlánok. A munka folytatódik: az elkövetkező időszakban – egyebek mellett – a járdákon, az útpályaszint alatt, a korlátokon és az aluljárókon dolgoznak. A teljesen megújult Lánchidat 2023 őszén kapja vissza Budapest.

 

A december 16-án délutántól érvényes ideiglenes forgalmi rend szerint:

  • ismét a Lánchídon közlekedik a 16-os, a 105-ös, az éjszakai 916-os és a 990-es busz;
  • új budavári buszjárat indult 216-os jelzéssel a belváros és a Dísz tér között;
  • immár a Lánchídon keresztül közlekedik a 178-as busz, ami Pesten továbbra is a Gyöngyösi utcáig jár;
  • a gyalogosok várhatóan a jövő ősztől sétálhatnak át a hídon.

Fotó: https://bkk.hu

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Interjú Szabó Ernával (ProLabor Kft)

Szabó Erna a Pro Labor Kft. laboratóriumvezető helyettese eloszlatja a bennünk élő tévhiteket és megelőzési tippeket ad az egészségesebb életért. Rendszeres szűrővizsgálatokkal odafigyelhetünk testünk állapotára. A csillagok mindig ijesztőek a leletünkön, de ezek egy általános nagy referenciatartományok által meghatározott értékek, de mindig az egyéni kortörténet számít, nem véletlen kell vele megkeresnünk háziorvosunkat. A csillagokat befolyásoló tényezőkről az egészségünk ellenőrzésének fontosságáról beszélget Mex és Erna!   https://youtu.be/2TQjZzUX02c  

todaydecember 21, 2022 9


0%