Híreinkből

Leszámolhat a gyomirtókkal az új robot, lézerrel pusztítja el a gyomnövényeket

todayoktóber 28, 2022 6

Háttér
share close

Környezetbarátabbá válhat a mezőgazdaság az amerikai Carbon Robotics cégnek köszönhetően. A vállalat LaserWeeder nevű eszközének köszönhetően jóval kevesebb gyomirtóra lehet szükség a jövőben.

Az Interesting Engineering beszámolója szerint a cég egy olyan robotot fejlesztett ki, ami lézer segítségével gyomtalanítja a talajt. Az eszközt a traktorok után lehet kötni, majd indulás után óránként 200 ezer gyom eltávolítására képes. Paul Mikesell, a Carbon Robotics alapítója szerint a lézeres gyomirtó nemcsak hatékony, de a jövőben egészségesebb talajt és termést is eredményezhet, köszönhetően annak, hogy nem kell gyomirtóval végigpermetezni a veteményt.

A cég úgy számol, a gazdálkodók a gyomirtársa eddig költött összeg 80 százalékát spórolhatják meg, a gép pedig már 2-3 év után behozza az árát.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Pécsi tehetség lett az év műkörmöse

Óriási pécsi siker! A szakmabeliek egyik legrangosabb eseményén, az Év Műkörmöse versenyen diadalmaskodott Csernák Alexa. Idén is megrendezték a hazai műkörmösök egyik legnagyobb versenyét, ezúttal négy versenyszám állt nyitva a nevezők előtt: a kezdők is megmutathatták tudásukat, a nyílt kategóriában pedig kizárólag extrém körmökkel lehetett nevezni ugyancsak sík- és 3D-díszítéssel – szigorú szakmai kritériumok alapján. A körmöket „otthon” készítették el a pályázók, majd a művekről fotókat küldtek be, amelyek alapján […]

todayoktóber 28, 2022 8


0%