Híreinkből

Közel harmincezer tonna illegálisan lerakott hulladékot számolt fel a BIOKOM

todaydecember 26, 2022 5

Háttér
share close

 

Közel harmincezer tonna illegálisan lerakott hulladékot számolt fel a BIOKOM a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából

A kormány által meghirdetett program keretében 9 helyszínen több mint 28 500 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el. Ezzel a végéhez ért a projekt keretében a Biokom NKft. által végzett ezen illegális hulladéklerakók felszámolása.

„Tisztítsuk meg az országot!” elnevezéssel hirdetett programot a kormány az illegális hulladéklerakók felszámolására. A BIOKOM NKft. Baranya megyében összesen 9 helyszínen dolgozott az egyes területek megtisztításáért, egyebek közt Mohácson, Villányban, Szemelyen és Alsószentmártonban.

Pécsett két jelentős, évek óta problémát jelentő illegális szemétlerakót sikerült a program keretében felszámolnia. Az Iparsziget utcából – az egykori szénmosó környékéről – 7 000 tonnányi hulladékot szállítottunk el. A Vasas melletti szeméthegy felszámolása pedig még ennél is nagyobb feladat volt. Onnan több mint 15 ezer tonna építési-bontási hulladékot, 96 tonna lomhulladékot és 4 tonna zöld hulladékot szállítottak el.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Dolly Parton bánja, hogy 2045-ig időkapszulában lesz egy dala

A 24.hu cikke szerint Kelly Clarkson talkshow-jában vendégeskedett Dolly Parton countryénekesnő. Parton azt mondja, van egy remek dala, amit azonban elzártak egy időkapszulába, amit majd csak 2045-ben lehet kibontani. Az énekesnő legszívesebben kiásná a föld alól a szerzeményt, már csak amiatt is, mert 99 éves lesz, amikor kibonthatják. Lehet, hogy itt leszek még, lehet, hogy nem. De nem tudom, kinek a rohadt ötlete volt ez. Nem is számoltak azzal, hogy […]

todaydecember 25, 2022 6


0%