Híreinkből

Kiszámolták, hány hamburgert ehetünk meg pontosan, hogy ne pusztítsuk el a Földet

todayoktóber 31, 2022 5

Háttér
share close

Azért a hamburgerek számának csökkentése még mindig kevés lehet a Föld megmentésére, de ha ezt a számot tartjuk, már előrelép az emberiség – olvasható a hamuesgyemant.hu cikkében.

A különböző globális kutatásokkal foglalkozó World Resource Institute (WRI) új jelentése szerint a fejlett világban élők még mindig fogyaszthatnak hamburgereket, anélkül, hogy tönkretennék a bolygót – feltéve, ha kibírják, hogy heti két normál méretű hamburgernél nem esznek többet. Sajnos ez még nem minden: a két hamburgeren kívül már nem fér bele több hús az adott héten.

A jelentés szerint, ha az emberiség el akarja kerülni a legrosszabb kimenetelt, akkor sokkal gyorsabban kellene cselekedni számos fontos környezetvédő intézkedésben.

Többek között a szénhasználat tiltását hatszor gyorsabban kellene bevezetni globálisan, de a tömegközlekedési kínálatot is hatszor gyorsabban kellene bővíteni. Az erdőirtás tempóján drasztikusan csökkenteni kell, de a fosszilis tüzelőanyagok növekedése sem jelent semmi jót.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Összeállt a jövő évi Fishing on Orfű fesztivál zenei programja

A 2023. június 28. és július 1. között zajló jubileumi, 15. fesztiválon a látogatókat csaknem 150 zenei produkció várja. A program bejelentésével egyidőben a napijegyek értékesítése is elkezdődött - közölte Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke az MTI-vel. Közleménye szerint a jövő évi FOO-n adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál és a Lovasi formáció, amelyben Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor és Babcsán Bence zenél, koncertprogramjuk pedig a Kispál […]

todayoktóber 31, 2022 17


0%