Híreinkből

Kaposvári és pécsi alapítvány is jelölt lett az „Önként Jöttem” díjra

todayoktóber 25, 2022 9

Háttér
share close

A Családbarát Magyarország Központ segítő szervezeteket díjazó elismerésén október 28-ig várják a szavazatokat.

A kaposvarmost.hu cikkéből kiderül, hogy idén négy egyesület indul a díjért és az azzal együtt járó adománygyűjtés eredményéért: a kaposvári Mélyben és Reményben Alapítvány mellett a pécsi Nevetnikék Alapítvány és két fővárosi szervezet.

A díjat az önkéntesség világnapján, december 5-én adják át. A kaposvári alapítvány a mélyszegénységben élő családokért dolgozik, szociális, mentális és lelki támogatást nyújt, a kisgyermekek számára fejlesztő mentorálást végez, illetve állandó önkénteseik segítségével heti rendszerességgel korrepetálja a nehéz sorsú gyerekeket.

A pécsi alapítvány a kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak megszervezését, a betegek gyógyulásának elősegítését és a kórtermi környezetük barátságosabbá tételét tűzte zászlajára. Önkénteseik dekorálják a gyerekek kórtermeit és a kórházak folyosóit különböző mesefalfestéssel, illetve készítenek és ajándékoznak öko-játékokat a krónikus betegek számára.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Magyar kép is van a legviccesebb természetfotós verseny döntősei között

A végénél jár a világ legszórakoztatóbb fotós versenye.  Ugró mókus, kacsintó bagoly, majomviadal és sértődött pingvin is van a Comedy Wildlife Awards nevű verseny döntős képei között.  A legviccesebb természetfotó díját Tom Sullam és Paul Joynson-Hicks természetfotós annak idején azért alapították, hogy felhívják a figyelmet a vadon élő állatok védelmére.  A fotósok a világ minden tájáról pályázhattak olyan felvételekkel, amelyen az állatok valamilyen „emberi” érzelmet fejeznek ki.  A 40 döntős […]

todayoktóber 24, 2022 32


0%